Τήν Πέμπτη 27η Ιουλίου στόν Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Τιμίου Προδρόμου Ξάνθης εόρτασε τα ονομαστήριά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης καί Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμων,ο οποίος ετέλεσε την Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία πλαισιωμένος από τόν Ιερό Κλήρο καί τον λαό τής Ιεράς Μητροπόλεως. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος εχειροτόνησε εις Διάκονον τόν επί δεκαετίες Ιεροψάλτη του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Σταυρουπόλεως Ξάνθης, απόφοιτο της Εκκλησιαστικής Σχολής Ξάνθης και πτυχιούχο του ΤΕΙ Δασοπονίας Δράμας π. Παναγιώτη Παναγιωτίδη, ο οποίος θα υπηρετήσει ως εφημέριος εις την εν λόγω ενορία. Ο Σεβασμιώτατος προσεφώνησε τον χειροτονούμενο με τους προσήκοντες λόγους. Παρόντες στην χειροτονία ήσαν η σύζυγος, οι γονείς και οι λοιποί συγγενείς του χειροτονηθέντος, καθώς καί χριστιανοί από τήν ενορία της Σταυρουπόλεως, εις την οποία θα εφημερεύει μελλοντικός ο νέος ιερεύς.

Κατά την ώρα του Κοινωνικού ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος καί Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου π. Σωφρόνιος Γκουτζίνης ομίλησε από διφθέρας αναλύων τόν Οίκο του Συναξαρίου της Εορτής του Αγίου Παντελεήμονος καί ευχόμενος εις τον εορτάζοντα Ποιμενάρχη εκ μέρους του Ιερού Κλήρου και του Ευσεβούς λαού της Ιεράς Μητροπόλεως. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο εορτάζων Μητροπολίτης ευχαρίστησε τον χορό των Ιεροψαλτών καθώς καί όλους όσους συμμετείχαν εις την εφετινή πανήγυρη και παρέθεσε παραδοσιακό κέρασμα εις το γειτνιάζον με τόν Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Επισκοπείο, όπου καί μέχρι της 2ας μεσημβρινής εδέχθη τας ευχάς των πολιτικών καί στρατιωτικών αρχών καθώς και του λαού.

Την μεσημβρίαν της ιδίας ημέρας ανεχώρησε δια τας Εκκλησιαστικές Κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως εν Δρυμιά Ξάνθης, ένθα και πραγματοποιήθηκε εορταστική εκδήλωσις επί τοις ονομαστηρίοις του, από τα στελέχη και τους κατασκηνωτάς. 

 

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ