Την 4η Ημερίδα οργάνωσε η Συνοδική Επιτροπή Επί Του Τύπου Των Δημοσίων Σχέσεων και της Διαφωτίσεως .
Η Ημερίδα πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 15η Φεβρουαρίου 2018 στην Νίκαια της Λάρισας , φιλοξενούμενη από την Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου.
Παρέστησαν εκπρόσωποι από την Περιοχή της Θεσσαλίας που ασχολούνται με τα Δελτία Τύπου των Ιερών Μητροπόλεων Λαρίσης και Τυρνάβου, Δημητριάδος και Αλμυρού, Τρίκκης και Σταγών , Σταγών και Μετεώρων, Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων και Ελασώνος, και οι Μητροπολίτες Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος, Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος, Ελασώνος κ. Χαρίτων και Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος.

Στην διάρκεια της Ημερίδας πραγματοποίησαν εισηγήσεις ο κ. Χαράλαμπος Κονιδάρης , Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών με θέμα: Mέσα Μαζικής Ενημέρωσης ΜΜΕ και Εκκλησία  και ο κ. Αλέξανδρος Κατσιάρας , Διευθυντής του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος με θέμα :  Εργαστηριακό Σεμινάριο : Τα θεολογικά κριτήρια στην Επικοινωνία της Εκκλησίας μέσα από τα ΜΜΕ .

Μετά το τέλος των Εισηγήσεων πραγματοποιήθηκε επικοδομητική συζήτηση στους Συνέδρους της Ημερίδος.
Ο Πρόεδρος της  Συνοδικής Επιτροπής επί του Τύπου των Δημοσίων Σχέσεων και της Διαφωτίσεως , Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων , ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιο για την αβραμιαία φιλοξενία και τους Σεβασμιωτάτους Αρχιερείς και τους Συνέδρους για την παρουσία Τους στην Ημερίδα.

Μετά το πέρας της Ημερίδας παρατέθηκε Γεύμα από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιο.

 

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ