Το απόγευμα της Κυριακής 21ης  Δεκεμβρίου 2014 στο κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Καθεδρικού Ναού της του Θεού Σοφίας πραγματοποιήθηκε η χριστουγιεννιάτικη γιορτή των Νεανικών Συνάξεων της Μητροπόλεως, με τη συμμετοχή της Εκκλησιαστικής Σχολής Ξάνθης.

Η χορωδία της Εκκλησιαστικής Σχολής απέδωσε Χριστουγεννιάτικους Εορταστικούς Ύμνους και Κάλαντα υπο τη διεύθυνση του μουσικοδιδασκάλου και καθηγητού της Βυζαντινής Μουσικής της Σχολής κ. Ιωάννη Κατσούλη, η Παδική Χορωδία του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Ξάνθης  υπο τη διεύθυνση του μουσικοδιδασκάλου κ. Πολύτιμου Θεοδωρίδη τραγούδησε Χριστουγεννιάτικα τραγούδια, ενώ τα παιδιά της Ενορίας του Αγίου  Ελευθερίου απήγγειλαν ποιήματα και παρουσίασαν θεατρικό έργο.

Κλείνοντας την εορταστική αυτή εκδήλωση ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τους γονείς που εμπιστεύονται τα παιδιά τους στην Εκκλησία και το κατηχητικό έργο της Μητροπόλεως κι ευχήθηκε σε αυτούς και τα παιδιά, όπως και σε όλους τους παρευρισκόμενους καλές γιορτές και πλούσια τη χάρη του γεννηθέντος Χριστού στη ζωή τους.

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ.