Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 17η Δεκεμβρίου 2017 στις 6:00 το απόγευμα , στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Καθεδρικού Ναού Της Του Θεού Σοφίας , με την ευλογία και την παρουσία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας , Μητροπολίτου Ξάνθης κ. Παντελεήμονος, η Χριστουγεννιάτικη γιορτή των Κατηχητικών Συνάξεων της Ιεράς Μητροπόλεως Ξάνθης και Περιθεωρίου .
Τα κατηχητόπουλα των Συνάξεων της Ιεράς Μητροπόλεως  και ιδιαίτερα των Ενοριακών Ιερών Ναών του Αγίου Ελευθερίου και του Αγίου Νικολάου Ξάνθης , μας μετέφεραν με τον δικό τους τρόπο στο πνεύμα των εορτών που αναμένουμε, με αποκορύφωμα την εορτή της κατά Σάρκα Γεννήσεως του Χριστού μας , τα Χριστούγεννα.
Με την άοκνη επιμέλεια της Κατηχήτριας κας Ευαγγελίας Ριτζαλέου, την ηχητική τεχνική υποστήριξη του κ. Μάριου Κωνσταντίνου και την γενική φροντίδα της κας Καίτης Μπλιατσίδου, με ποιήματα και τραγούδια τα παιδιά μας μετέφεραν νοερά στην φτωχική παγωμένη φάτνη της μακρινής Βηθλεέμ όπου γεννήθηκε ο λυτρωτής μας Χριστός.
Ο υπεύθυνος των κατηχητικών συνάξεων Μέγας Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου π. Άνθιμος Κωσταράκης, ευχαρίστησε τους γονείς που στέλνουν ακόμη τα παιδιά τους στο κάλεσμα αυτό της Εκκλησίας, το Κατηχητικό , συνεχάρη τα ίδια τα παιδιά για την πολλή όμορφη γιορτή που παρουσίασαν, ενώ την όλη εκδήλωση έκλεισε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Παντελεήμων, με την ευχή τα φετινά Χριστούγεννα να είναι ευλογημένα με τον Χριστό στην καρδιά μας .

 

 

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ