Με την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη και ευλάβεια, τελέσθηκε, το Σάββατο, 13η Ιουνίου 2015, ημέρα μνήμης της Αγίας Ενδόξου Μάρτυρος Ακυλίνας , η εις Πρεσβύτερον  χειροτονία του Ιερολογιοτάτου Διακόνου Χρυσοβαλάντη Φουτσιτζή στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου του Οικισμού Μελίσσης Ξάνθης , στον οποίο  για αρκετό διάστημα υπηρέτησε ως Διάκονος. Την  χειροτονία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας , Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ Παντελεήμων , συμπαραστατούμενος από κληρικούς της μητροπολιτικής μας περιφέρειας και με τη παρουσία πλήθους πιστών, κατοίκων του Οικισμού της Μέλισσας καθώς και από την ευρύτερη περιοχή της Ξάνθης.

Ο π. Χρυσοβαλάντης  είναι άγαμος Κληρικός. Στην ομολογία του ενώπιον Θεού και ανθρώπων και απευθυνόμενος στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ξάνθης κ.κ Παντελεήμονα , προ της χειροτονίας του, ο νέος Πρεσβύτερος  είπε τα εξής:«Σεβασμιώτατε , βρίσκομαι σήμερα ενώπιον σας, δεχόμενος δια της επιθέσεως των χειρών σας τον Δεύτερο βαθμό της ιεροσύνης, αυτό του Πρεσβυτέρου. Αντιλαμβάνομαι το βαρύτατο τίμημα αποδεχόμενος την μεγάλη αυτή δωρεά  που μου προσφέρετε να με αναδείξετε σε Πρεσβύτερο της Ιεράς Μητροπόλεως.  Αξιώνομαι  σήμερα να γίνει η αναξιότητά μου λειτουργός των Μυστηρίων της Εκκλησίας μας αλλά και ταυτόχρονα υπηρέτης των Μυστηρίων του Χριστού, αυτό που ονομάζει ο ίδιος ο Χριστός μας τον αδελφόν μου τον ελάχιστον. Για αυτό άλλωστε μας χάρισε ο Χριστός μας, την ιεροσύνη ώστε να κατεβαίνει ο Θεός στη γη και να ανεβαίνει ο άνθρωπος στον ουρανό.

Στη συνέχεια ο π. Χρυσοβαλάντης ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Αιδεσιμότατο Πρεσβύτερο Ιωάννη Παπαχρυσοβέργη Εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Μελίσσης και την Πρεσβυτέρα Αυτού , για την αγάπη, τις συμβουλές, τις ευχές τους και για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό του». Τέλος, έκλεισε την ομιλία του, απευθυνόμενος εκ νέου στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ξάνθης κ.κ Παντελεήμονα , με τα εξής λόγια: «Αιτούμαι Ταπεινά με αγάπη, υπομονή και υπακοή και τις ευχές και την καθοδήγησή σας, Σεβασμιώτατε, και πάνω από όλα την χάρη του Κυρίου μας, να αξιωθώ να υπηρετήσω την Εκκλησία μας. Χρειάζομαι τις συνεχείς ευχές όλων των Πατέρων, την αγάπη και την στήριξή τους. Εύχομαι σε μια αγαστή και ειλικρινή συνεργασία, προς δόξαν Θεού.

Στην αντιφώνησή του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης κ.κ Παντελεήμων  αρχικά μίλησε για το μεγαλείο αλλά και τις ευθύνες του λειτουργήματος της Ιεροσύνης , τόνισε την αγάπη του νέου Πρεσβυτέρου προς τον συνάνθρωπο και ιδιαίτερα προς τους νέους οι οποίοι αποτελούν την ελπίδα του Έθνους μας αλλά και την συνεχή υπακοή προς τον Εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Μελίσσης π. Ιωάννη , τον οποίο συνεχάρη και ευχαρίστησε ιδιαίτερα για την στήριξη και αγάπη Του προς τον νέο Πρεσβύτερο αλλά και για το Ποιμαντικό Του έργο στην Ενορία του Οικισμού της Μέλισσας.

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ