Το Σάββατο 14η Νοεμβρίου 2015 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ Παντελεήμων πλαισιούμενος από πλειάδα Κληρικών Ιερούργησε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου του οικισμού Πηγαδίων Ξάνθης και κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τέλεσε την είς Διάκονον χειροτονία του Αποστόλου Λαπαντώνη ο οποίος τυγχάνει εγγονός συνταξιούχου Ιερέως της Μητροπόλεως και πνευματικού αναστήματος του Πρωτοπρεσβυτέρου Αναστασίου Συμεωνίδη Εφημερίου του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Να αναφερθεί ότι ο π. Απόστολος φοιτά στην Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία Θεσσαλονίκης και εως πρώτινως υπήρξε Ιεροψάλτης σε Ιερούς Ναούς και Αναγνώστης της Ιεράς Μητροπόλεως.

Στην διάρκεια του χειροτονητηρίου λόγου ο νέος Διάκονος φανερά συγκινημένος αναφέρθηκε στην αξία και το λειτούργημα της Ιερωσύνης μέσα από λόγους των Αγίων Πατέρων της Εκκλησίας και μνημόνευσε  όλους όσους ευεργέτησαν και στάθηκαν αρρωγοί στην πορεία της ζωής του και πρωτίστως τον Σεβασμιώτατο ποιμενάρχη μας κ. Παντελεήμονα με τον οποίον από τα νηπιακά χρόνια είχε την ευλογία να διακονεί , όπως και τον Πρεσβύτερο και παππού του π. Απόστολο κοντά στον οποίο  γεννήθηκε η Ιερατική κλίση και αυξήθηκε η αγάπη Του για τον Χριστό και την Εκκλησία.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων ,  εξήρε λόγο πατρικής αγάπης σε όλο τον λαό που κατέκλυσε τον Ιερό Ναό για να συμπροσευχηθεί στο Μυστήριο αλλά αναφέρθηκε στην ζωή και το έργο του τιμωμένου Αγίου Αποστόλου Φιλίππου και προέτρεψε τον νεοχειροτονηθέντα που φέρει το όνομα των Αγίων Αποστόλων να μιμηθεί την ανδρεία και την πίστη τους και να είναι η ζωή του μια Αποστολική πορεία έχοντας την φλόγα της αγάπης στον Χριστό.Όπως και εξύμνησε στιγμές απο την εκ παιδιόθεν πατρική γνωριμία του Διακόνου. Ο Θεός να επισκιάζει και να ενδυναμώνει την νέα πορεία και το έργο Του.

 

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ