Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμων, την 4η Αυγούστου καί ώρα 11:00 π.μ.  παρεχώρησε Συνέντευξη Τύπου πρός τα τοπικά ΜΜΕ στον καλαίσθητο χώρο της Βιβλιοθήκης τής Ιεράς Μητροπόλεως, όπου ανακοίνωσε την από μέρους της Ιεράς Μητροπόλεως διοργάνωση Τριήμερου Βιωματικού Θερινού  Πανεπιστήμιου το οποίο θα έχει ως θέμα του τις Επιστήμες της Αγωγής και την Ειδική Αγωγή καί Εκπαίδευση. Τόνισε την σπουδαιότητα της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, επισημαίνοντας πως η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αποτελεί καινοτομία για την Εκκλησία και ευχαρίστησε τόσο τους συνδιοργανωτές: τον Σύμβουλο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Σάββα Μελισσόπουλο καί τόν Σύνδεσμο Θεολόγων Ξάνθης καθώς και τους χορηγούς του Θερινού Πανεπιστημίου, δηλαδή το Υπουργείο Εσωτερικών και μάλιστα την Υφυπουργό Εσωτερικών – Μακεδονίας Θράκης κ. Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά καθώς και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης καί τον Πρόεδρό του Περιφερειάρχη Αν. Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστο Μέτιο ως και τον Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη κ. Νικόλαο Εφραιμίδη.

Στη συνέχεια τόν λόγο πήρε ο π.Απόστολος Καβαλιώτης, επιστημονικά υπεύθυνος του Θερινού Πανεπιστημίου, ο οποίος έδωσε πληροφορίες για το επιστημονικό περιεχόμενο καθώς και οι κ. Σάββας Μελισσόπουλος καί η συνεργάτις του κ. Ελένη Δοξακάκη, οι οποίοι έδωσαν πληροφορίες για τον τρόπο εγγραφής στο σεμινάριο. Τέλος ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος καί Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου π. Σωφρόνιος Γκουτζίνης, που έχει τον συντονισμό των δράσεων έδωσε χρηστικές πληροφορίες και αναφέρθηκε στις παράλληλες δράσεις του Θερινού Πανεπιστημίου. Ο Σεβασμιώτατος Άγιος Ξάνθης ευχαρίστησε τα τοπικά ΜΜΕ για την προσέλευση τους στη Συνέντευξη Τύπου και τα προσεκάλεσε να καλύψουν ειδησεογραφικά την τόσο σπουδαία αυτή πρωτοβουλία της Ιεράς Μητροπόλεως.

 

Σημειώνουμε πως το Θερινό Πανεπιστήμιο θα λάβει χώρα από 18-20 Αυγούστου 2017 στο Ξενοδοχείο Νέμεσις στα Κομνηνά Ξάνθης, και η συμμετοχή σε αυτό είναι δωρεάν. Για όσους ενδιαφέρονται για το  Αναλυτικό Πρόγραμμα του Θερινού Πανεπιστημίου,τους διδάσκοντες και τις διδακτικές ενότητες δίνουμε την διεύθυνση της σχετικής διαδικτυακής πλατφόρμας epagxan.mysch.gr στην οποία επίσης μπορούν να κατατεθούν καί οι δηλώσεις συμμετοχής έως την 13η Αυγούστου.

 

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ