Στο Κοινωνικό Κέντρο Σταύρος Χαλιορής, στο Γηροκομείο Ξάνθης και το Ψυχολογικό Κέντρο όπου είναι Πρόεδρος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης κ. Παντελεήμων , δώρισε 50.000 ευρώ ο διεθνής ξανθιώτης ποδοσφαιριστής Βασίλης Τοροσίδης, ποσό που του παραχωρήθηκε από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για να τα χρησιμοποιήσει σε φιλανθρωπικές δράσεις.

Ο ποδοσφαιριστής Βασίλης Τοροσίδης , παρέδωσε το ποσό στους τρεις φορείς, γιατί όπως είπε δεν χρειάστηκε πολλή σκέψη για να αποφασίσει ότι θα ήθελε να διατεθούν σε φορείς της αγαπημένης του πόλης, που δεν σταματά να σκέφτεται ποτέ, ώστε να τα διαχειριστούν άνθρωποι τους οποίους γνωρίζει και εμπιστεύεται. Για την ενέργειά του αυτή και την κοινωφελή του προσφορά, σε μια σεμνή τελετή στο Κοινωνικό Κέντρο Σταύρος Χαλιορής, στο Μαγικό, το απόγευμα της Παρασκευής 27ης Δεκεμβρίου 2013, τιμήθηκε από τους συμπολίτες του.

Παρόντες, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης κ.  Παντελεήμων και Πρόεδρος του Ψυχολογικού Κέντρου, ο Πρόεδρος του Γηροκομείου κ. Ιωάννης Παπαχρόνης , ο Πρόεδρος του Κοινωνικού Κέντρου «Σταύρος Χαλιορής» κ. Γεώργιος Παραστατίδης ,  ο Δήμαρχος Αβδήρων Βασίλης Τσολακίδης και πλήθος κόσμου. Για το χαρακτήρα του και το ήθος του, που αποτελεί παράδειγμα μίλησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης κ. Παντελεήμων , που ανέφερε ότι οι νέοι άνθρωποι προσανατολίζουν την κοινωνία, και δείχνουν το δρόμο ,  ο Πρόεδρος του Γηροκομείου που σημείωσε ότι στα 50 του χρόνια το Γηροκομείο λειτουργεί με μεγάλες δυσκολίες και είναι μεγάλη τιμή που επελέγη από το Βασίλη Τοροσίδη, ο Δήμαρχος Αβδήρων που εξήρε το χαρακτήρα και τη σεμνότητα του διεθνή ποδοσφαιριστή σημειώνοντας ότι αποτελούν αίτια της μεγάλης του επιτυχίας. Ο Γιώργος Παραστατίδης, Πρόεδρος του Κοινωνικού Κέντρου, ιδιαίτερα συγκινημένος, ανέφερε ότι ο Βασίλης Τοροσίδης αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση, είναι ένας άνθρωπος με ιδανικά και ένας αθλητής με καρδιά γεμάτη αγάπη, δίνοντας τις καλύτερες ευχές του για να συνεχίζει το αθλητικό και το φιλανθρωπικό του έργο.

Ο ίδιος ο διεθνής αθλητής, εμφανώς συγκινημένος για την τιμή που του έγινε, ευχαρίστησε τους παριστάμενους και όπως σημείωσε, δεν το πολυσκέφτηκε όταν του παραχωρήθηκε αυτό το ποσό, ώστε να βοηθήσει ανθρώπους στην περιοχή του. Εξήρε την προσπάθεια που γίνεται σε αυτούς τους φορείς για τον συνάνθρωπο και ευχήθηκε να υπάρξουν ανάλογες στιγμές και στο μέλλον ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι σε εποχές όπως αυτή, που ο κόσμος περνά δύσκολα, χρειάζεται υγεία και προσπάθεια των ανθρώπων να σκέφτονται τον διπλανό τους και να τον βοηθούν.