Πραγματοποιήθηκε η 1η τριήμερη συνάντηση αθλοπαιδιών των Εκκλησιαστικών σχολείων της χώρας στην Ξάνθη, με πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Θρησκευτικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, που αγκαλιάστηκε θερμά από τους τοπικούς φορείς της πόλης.

Με την ολοκλήρωση των δραστηριοτήτων, που περιελάμβαναν αγώνες Ποδοσφαίρου, αγώνες Καλαθοσφαίρισης και αγώνες ανωμάλου δρόμου 4 και 3 χιλιομέτρων, σε εορταστική ατμόσφαιρα οι διοργανωτές πραγματοποίησαν την τελετή λήξης της συνάντησης, σήμερα Τρίτη 19 Απριλίου 2016,  στο Πνευματικό Κέντρο στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της του Θεού Σοφίας.

Στην εκδήλωση ακούστηκαν τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι και από την ορχήστρα και τη χορωδία του Εκκλησιαστικού Σχολείου Ξάνθης, συμβολικά καθώς βρισκόμαστε στα «προεόρτια» του «Ξάνθη, Πόλις Ονείρων», και απονεμήθηκαν τα διπλώματα, τα μετάλλια και τα κύπελλα στους μαθητές και τις μαθήτριες των εκκλησιαστικών σχολείων, με τις διακρίσεις που έλαβαν κατά τους αγώνες.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης κ.κ Παντελεήμων , ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Θρησκευτικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας π. Σταύρος Μπόζος, ο Αντιδήμαρχος Ξάνθης Μιχάλης Λομβαρδέας, ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης, ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γιώργος Παπαθανασίου, ο οικοδεσπότης  Διευθυντής του Σχολείου της Ξάνθης Πρωτοπρεσβύτερος Στέφανος Τρασανίδης και πλήθος μαθητών και πολιτών παρακολούθησαν την εκδήλωση και επιβράβευσαν τους μαθητές και τις μαθήτριες, δίνοντας το στίγμα οτι η εκαπιδευτική διαδικασία δεν περιορίζεται μόνο στις αίθουσες των σχολείων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κωνσταντίνος Ζαγναφέρης στον χαιρετισμό του σημείωσε ότι για λίγο βγήκε από τα προβλήματα της καθημερινότητας που τα άφησε έξω από την αίθουσα, χαλαρώνοντας με τη μουσική και τον αυθορμητισμό των παιδιών.