Με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια έγιναν τα Θυρανοίξια του Ιερού Ναού του Αγίου Θεοφάνους Επισκόπου Περιθεωρίου , ενός Ιερού Ναού που  αποτελεί το  κόσμημα της Πόλεως και Μητροπόλεως Ξάνθης.

Το απόγευμα του Σαββάτου 12ης  Απριλίου 2014 , και ώρα 7:00 μ.μ ,  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης κ. Παντελεήμων , παρουσία των τοπικών πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών του Νομού Ξάνθης καθώς και του Ιερού Κλήρου της Ιεράς Μητροπόλεως και πλήθος κόσμου, τέλεσε την Ακολουθία του Αγιασμού των Θυρανοιξίων.

Μετά την ακολουθία των Θυρανοιξίων εψάλλει ο   Εσπερινός της Κυριακής των Βα’ί’ων .

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Παντελεήμων , συνεχάρη και ευχαρίστησε όλους τους Ενορίτες , τους Δωρητές και όσους συνέβαλλαν με την προσφορά τους στη δημιουργία του Ιερού Ναού , τον Πρόεδρο , Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο Πέτρο Κυριαζόπουλο  και τα Εκκλησιαστικά Συμβούλια και την Επιτροπή Ανεγέρσεως για την άψογη  οργάνωση και  συντονισμό του έργου.

Τέλος ο Προιστάμενος του Ιερού Ναού π. Πέτρος στην προσλαλιά Του , αναφέρθηκε στην σημασία του Ιερού Ναού ως τόπου Λατρείας και Αγιασμού, ευχαρίστησε από καρδίας τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ξάνθης κ. Παντελεήμονα για το αμέριστο ενδιαφέρον Του για την ανέγερση του Ιερού Ναού , τους  Άρχοντες του Τόπου, το Δ΄ Σώμα Στρατού , τον κ. Βαλεντίνο Καρολίδη για την μεγάλη οικονομική συμβολή Του στο όλο έργο  καθώς και όλους τους Ενορίτες και Δωρητάς που κοπίασαν και πρόσφεραν από το υστέρημά Τους για να εισέλθει η ευλογημένη ώρα της εισόδου στον Οίκο του Κυρίου .