Πραγματοποιήθηκε, την 2α Δεκεμβρίου 2016, στη Λέσχη Αξιωματικών Ξάνθης, η ετήσια γενική συγκέντρωση του Παραρτήματος ΕΑΑΣ Ν. Ξάνθης, που συνδυάστηκε και με ‘’Έκθεση Φωτογραφίας’’ από το πρόσφατο προσκυνηματικό ταξίδι στη Β. Ήπειρο. Ο σκοπός της (συγκέντρωσης),ήταν η ενημέρωση των μελών μας όπως και όλων των Τοπικών Αρχών και άλλωνΦορέων, Συλλόγων και Ενώσεων,για τα πεπραγμένα του 2016, όπως και του Προγραμματισμού των δραστηριοτήτων, για το 2017.

Tην εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθηςκαι Περιθεωρίου κκ. Παντελεήμων. Από τις Τοπικές Περιφερειακές, Δημοτικές, Πρυτανικές και Στρατιωτικές και άλλες Αρχές, που είχαν προσκληθεί, παρευρέθησαν: από Το Δ΄. Σ. Στρατού, ο Υποδιοικητής, Υποστράτηγος κ. Νικόλαος Τσιτσιμπίκος, μαζί με τρείς  Ταξιάρχους της Φρουράς Ξάνθης, ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Ξάνθης ο κ. Μαρίνος Σδρέβανος, όπως και ως εκπρόσωπος της Α/βάθμιας Εκπαίδευσης/ΠΕ Ξάνθης, η κ. Ντομπρίκη  Δήμητρα και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών (ΣΕΑΝ) Ξάνθης κ. Ιωάννης Σπυριδόπουλος.Στη συγκέντρωση συμμετείχαν,περί τα 110 μέλη όλων των βαθμών του Παραρτήματος ΕΑΑΣ Ν. Ξάνθης, οι Πρόεδροι και μέλη των ΔΣ των ένδεκα  ‘‘αναδόχων’’ Συλλόγων/Ενώσεων του Ν. Ξάνθης:Αποστράτων Αστυνομικών Ξάνθης, Συνταξιούχων Πολιτικών Υπαλλήλων του Δημοσίου (ΣΣΠΔΥ), Ποντίων,Εβριτών,Μικρασιατών, Τριτέκνων, Πολυτέκνων, Σαρακατσάνων, Ποδηλατικού Συλλόγου ‘’ Ο Πήγασος’’, των Φίλων του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Μέδουσας, του Λυκείου Ελληνίδων Ξάνθης, καθώς και η Πρόεδρος του Συλλόγου Κυπρίων Ξάνθης, σύλλογοι με τους οποίους το Παράρτημα συνεργάζεται στενά, αφού έχουν ίδιους ή συναφείς Εθνικούς και Κοινωνικούς σκοπούς .

Ο Πρόεδρος του Παραρτήματος,αφού καλωσόρισε όσους προσήλθαντους ενημέρωσε για τα‘’πεπραγμένα’’ του 2016, όπως και τον Προγραμματισμό δραστηριοτήτων για το 2017,ενώ συνέχισε με διαπιστώσεις και προβληματισμούς, από τα παρατηρούμενα στην Ξάνθη και την ευρύτερη περιοχή και τελικά κατέληξε με προτάσεις προς τις Τοπικές Αρχές.

Ακολούθησε στη συνέχεια ο χαιρετισμός και σύντομος λόγος μεστός περιεχομένου, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας, κκ. Παντελεήμονα ο οποίος ευχαρίστησε τους αναδόχους συλλόγους, για τη φροντίδα και επιμέλεια των ναών και στη συνέχεια επέδωσε στονπροσκεκλημένο μας ένα Πίνακα Ζωγραφικής από την Παλιά Πόλη της Ξάνθης, προσφορά των μελών μας.

Στο β’ μέρος, ο λόγος δόθηκε στον προσκεκλημένο ομιλητή, Σχηε.α. Απόστολο Παπαπαρίση, ο οποίος προσήλθε από τη Λάρισα, προκειμένου να ενημερώσει τα μέλη μας, για τα εξειδικευμένα Οικονομικά Θέματα, που αφορούν τους Αποστράτους των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας.