Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος η Εορτή της Πεντηκοστής την Κυριακή 4η Ιουνίου 2017 , στον πανηγυρίζοντα Ιερό Καθεδρικό Ναό της του Θεού Σοφίας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ Παντελεήμων , το απόγευμα του Σαββάτου 3η Ιουνίου 2017 , χοροστάτησε στον Εσπερινό ενώ το πρωί τέλεσε την Θεία Λειτουργία. Στο κήρυγμά του ο Σεπτός Ποιμενάρχης αναφέρθηκε στην εορτή της Πεντηκοστής και στο Άγιον Πνεύμα παρουσιάζοντας τους καρπούς του Πνεύματος κατα τον Απόστολο Παυλο.

Τόνισε οτι δικαίως η Ορθόδοξη Εκκλησία εορτάζει την χαρμόσυνη εορτή της Πεντηκοστής, οχι εις ανάμνησιν πρόσκαιρων υλικών αλλά εις ανάμνησιν της επιφοιτήσεως του Αγίου Πνεύματος. Περατώνοντας ο Σεβασμιώτατος την αναφορά του στην εορτή έθεσε πατρικά το ερώτημα εάν γευθήκαμε και εμείς τους καρπούς του Θείου Πνεύματος ενω συμβούλεψε να συναισθανθούμε ο καθένας την ψυχική του κατάσταση και να ζητήσουμε οδηγό και κυβερνήτη στην ζωή μας το Άγιον Πνεύμα, διοτι μόνο τότε θα γευθούμε τους ευχυμους και γλυκείς καρπούς του Πνεύματος.

 

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ