Την Παρασκευή 8η Ιουλίου 2016 πραγματοποιήθηκε Πανθρακική Ιερατική Σύναξη των τεσσάρων Μητροπόλεων της Θράκης από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ Ιερώνυμο στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως. Το Πρόγραμμα της Συνάξεως είχε ως εξής:

10:00 π.μ Άφιξις του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ Ιερωνύμου στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως.

Τέλεση Αγιασμού ενάρξεως της Πανθρακικής Συνάξεως.

Καλωσόρισμα Μακαριωτάτου απο τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνό.

Εισαγωγική Ομιλία απο τον Ελλογιμώτατο κ. Χρυσόστομο Σταμούλη , Καθηγητή Θεολογίας του Α.Π.Θ με Θέμα : Η Ορθόδοξη Εκκλησία και ο καινούριος κόσμος.

Κεντρική Ομιλία Συνάξεως απο τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ Ιερώνυμο.

Υποβολή ερωτήσεων -ελεύθερος διάλογος.

Ευχαριστήρια προσφώνηση απο τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ Παντελεήμονα.

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος στην Ομιλία Του ,  αποκάλεσε ήρωες» τους Κληρικούς  της Θράκης και τους κάλεσε να αγωνιστούν ενωμένοι και να ενισχύσουν τη διακονία τους στον άνθρωπο. Δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει πως η Θράκη αποτελεί μοντέλο συμβίωσης Ελλήνων Χριστιανών και μουσουλμάνων. Απάντησε σε πολλές ερωτήσεις των Ιερέων των τεσσάρων Ιερών Μητροπόλεων σχετικά με τις σχέσεις Εκκλησίας και Πολιτείας και δήλωσε πως είναι απαραίτητο να υπάρξει καλό κλίμα συνεννόησης και ανάπτυξης των θέσεων μας και όχι κραυγές και διάθεση σύγκρουσης.