Την 11η Μαίου η Εκκλησία μας , εορτάζει την Μνήμη την Αγίων , Ενδόξων , Αυταδέλφων , ισαποστόλων και φωτιστών των Σλάβων Κυρίλλου και Μεθοδίου των εκ Θεσσαλονίκη.

Επίκεντρο του Εορτασμού ο Ιερός Ναός των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου Νεαπόλεως. Με πνευματική κατάνυξη την Εσπέρα της Πέμπτης 10ης  Μαίου 2018 , στις 19:00 , προεόρτιος ημέρα της Εορτής τελέστηκε  ,  o Mέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός , χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας , Μητροπολίτου Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμονος , με τη συμμετοχή του Ιερού Κλήρου και πλήθους κόσμου που προσήλθαν να επικαλεστούν την Χάρη των Αγίων.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων , στο κηρυγμά Του, εξήρε την Μορφή των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου , αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα του έργου Τους και τόνισε την αναγκαιότητα της Ιεραποστολής στην εποχή μας.

Την κυριώνυμη ημέρα της Εορτής Παρασκευή 11η Μαίου 2018 , εψάλλει ο Όρθρος της Εορτής και τελέστηκε το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας , ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ξάνθης κ. Παντελεήμονος , του Ιερού Κλήρου και πλήθος κόσμου.

Την Εσπέραν της Παρασκευής στις 18:00 εψάλλει ο Παρακλητικός Κανόνας των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου.

 

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ