Την Πέμπτη 9 Ιανουαρίου και ώρα 8 μ.μ. πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού Νεότητας και Πολιτισμού της Μητροπόλεώς μας στον Ι.Ν. του Αγίου Βλασίου  η κοπή της Βασιλόπιτας του Συνδέσμου Θεολόγων Ξάνθης απο τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμονα, παρουσία του Διοικητικού Συμβουλίου και των μελών του Συνδέσμου.

Ο Σεβασμιώτατος είχε την ευκαιρία να απευθύνει πατρικές νουθεσίες και να ανταλλάξει σκέψεις με τον θεολογικό κόσμο της Ξάνθης στην κατεύθυνση της αξιοποίησης του Θρησκευτικού Μαθήματος επ αγαθώ της μαθητιώσης νεότητας. Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Θεολόγων Ξάνθης Αρχιμ. Σωφρόνιος Γκουτζίνης και ο Ταμίας του Συνδέσμου Αναστάσιος Βρένος ενημέρωσαν τον Σεβασμιώτατο και τους θεολόγους εκπαιδευτικούς για τις δραστηριότητες του Συνδέσμου κατά το 2013 καί γιά εκείνες που προγραμματίζονται για το 2014.

Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι στο Σύνδεσμο Θεολόγων Ξάνθης μετέχουν 4 Διευθυντές Σχολικών Μονάδων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Ξάνθης καθώς και η Διευθύντρια του Γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων της ΔΙ.Δ.Ε Ξάνθης.