Την Τρίτη 7η Ιουλίου 2015 στις 12:00 πμ στο Μητροπολιτικό Μέγαρο της Ξάνθης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ Παντελεήμων , βράβευσε την Μαθήτρια του 12ου Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης , Νεκταρία Λυμπερέα , η οποία συμμετείχε στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό , τον οποίο διοργάνωσε κατόπιν αποφάσεως της την 14ην Μαίου 2015 , η Ειδική Συνοδική Επιτροπή Πολιτιστικής Ταυτότητας , της Διαρκούς  Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος , για τον φωτιστή του υποδουλωμένου γένους μας ,  Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό με θέμα: » Ιχνηλατώντας τα μονοπάτια που διάβηκε ο πατρο – Κοσμάς : Η ζωή , το έργο και το μαρτύριο του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού », λαμβάνοντας το 3ο βραβείο στην κατηγορία » Διηγήματα » , για το διήγημά της » Φώς στο σκοτάδι ».

Η Μαθήτρια Νεκταρία Λυμπερέα , αντιλήφθηκε τόσο νωρίς την αξία των Γραμμάτων και της Ελληνικής γλώσσας , γιαυτό και ασχολήθηκε με τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό , ο οποίος παρακινούσε με θέρμη τους Ορθοδόξους Χριστιανούς να ιδρύσουν Σχολεία που θα διδάσκουν την Ορθοδοξία . Το Σχολείο αντιμετωπίζεται από τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό , σαν απαραίτητη προυπόθεση για την προώθηση της Ορθοδοξίας και η εκπαίδευση σαν ένα εργαλείο Κατήχησης στην Ορθοδοξία . Μέσα σε δέκα έξι χρόνια ίδρυσε περίπου δύο χιλιάδες Σχολεία.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας Μητροπολίτης Ξάνθης κ. Παντελεήμων , συνεχάρη την Μαθήτρια Νεκταρία Λυμπερέα , για την διάκριση Της αυτή , τους γονείς και Διδασκάλους Της και ευχήθηκε ο Πανάγαθος και Δωρεοδότης Χριστός να φωτίζει και να Χαριτώνει την ζωή Της με κάθε πνευματικό αγαθό αξιώνοντας Την να πετύχει και μεγαλύτερες και περισσότερες επιτυχίες και διακρίσεις στην ζωή της.

 

 

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ