Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων , ευλόγησε τη Βασιλόπιτα του Συνδέσμου Θεολόγων Ξάνθης την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018 στις 20:00 , σε γνωστό εστιατόριο της πόλης μας ,  ευχήθηκε για τη νέα χρονιά και αναφέρθηκε στη σημασία του εθίμου που είναι η δυνατότητα να επικοινωνούν οι άνθρωποι μεταξύ τους.

Να διδαχθούμε και μετά να διδάξουμε να φωτιστούμε και μετά να φωτίσουμε να αγιασθούμε και μετά να αγιάσουμε, έλεγε ο Γρηγόριος ο Θεολόγος σημείωσε ο Μητροπολίτης μας και αυτό πρέπει να το έχουμε πάντα μέσα στη σκέψη και τη λειτουργία μας, τόνισε.

Ο Σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου  είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις με τα μέλη του Συνδέσμου Θεολόγων Ξάνθης και να συζητήσει θέματα που αφορούν στην  εκπαίδευση και τα βιβλία του μαθήματος των θρησκευτικών στα σχολεία.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Θεολόγων Ξάνθης κ. Αναστάσιος Βρένος,  ευχήθηκε στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ξάνθης κ. Παντελεήμονα , με την ευκαιρία της συμπληρώσεως είκοσι τριών ετών από την εκλογή Του στον Επισκοπικό Θρόνο ,  έτη πολλά και Παναγιοσκέπαστα ,  καλή ποιμαντορία και δύναμη για  να συνεχίσει  το έργο του, ενώ του πρόσφερε ως  δώρο κορδέλες για τα δικηροτρίκερα.