Την Κυριακή 21η Ιανουαρίου 2018 στις 19:00 , ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων , ευλόγησε την Βασιλόπιτα του Συλλόγου των Σαρακατσάνων ΄΄ο Λεπενιώτης ΄΄ στα Γραφεία του Συλλόγου επί της οδού Αναξάρχου 4.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.Παντελεήμων , ευχήθηκε καλή και ευλογημένη νέα χρονιά με υγεία και ειρήνη , συνεχάρη τον Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Γιώργο Μπίκο για την ενεργό δράση του Συλλόγου και κάλεσε τους γονείς να φέρνουν τα παιδιά τους κοντά στην παράδοση, γιατί η παράδοση είναι η ιστορία μας.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία Τους :
ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης κ Κωνσταντίνος Ζαγναφέρης ,
ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος ,
ο Αστυνομικός Διευθυντής Ξάνθης κ Ιωάννης Καραμανλής,
ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής κ.Ευάγγελος Γκίκας ,
ο Αντιδήμαρχος Αβδήρων κ .Δήμος Γαρούφας ,
ο Πρέδρος του ΕΒΕ κ.Στέλιος Μωραίτης,
ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ξάνθης κ Μιχάλης Αμοιρίδης ,
η Πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Ξάνθης κα Τριανταφυλλιά.Σωτηριάδου , ο Εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σαρακατσάνων κ.Στέργιος Μακρής ,
ο πρώην Πρόεδρος του Συλλόγου Σαρακατσάνων Ξάνθης και Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σαρακατσάνων κ Κωνσταντίνος Λειβαδίτης,ο Εκπρόσωπος του Γηροκομείου Ξάνθης κ.Σταμάτης Σταματιάδης ,ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Ξάνθης κ. Θεόδωρος Ρωμανίδης ,η Πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών Ξάνθης κα.Γόνη Βλαχοπούλου,ο Εκπρόσωπος του Συλλόγου Runners Ξάνθης κ.Σεραφείμ Βασιλειάδης,ο Εκπρόσωπος του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης κ. Αθανάσιος Χατζηαντωνίου και πολλά Μέλη του Συλλόγου.

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ