Το πρωί της Παρασκευής 16ης Σεπτεμβρίου 2016 , στον αύλειο χώρο του ιδρύματος , στον οικισμό της Χρύσας , πραγματοποιήθηκε ο Αγιασμός από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ξάνθης κ.κ Παντελεήμονα και με την παρουσία Πολιτικών και Αστυνομικών Αρχών. Στο Παράρτημα Ατόμων με Αναπηρία Ξάνθης , όπως είναι ο νέος τίτλος του Κέντρου , παρών ήταν και ο νέος πρόεδρος του Κέντρου  Σωτήρης Σωτηριάδης , λογοθεραπευτής και Δημοτικός Σύμβουλος Καβάλας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης κ. Παντελεήμων στον λόγο Του τόνισε:  η τέλεση του Αγιασμού για την έναρξη της νέας Σχολικής Χρονιάς πραγματοποιείται για τον φωτισμό των παιδιών και των εργαζομένων αλλά αποτελεί και μία ευκαιρία να επισκεφτούν οι Τοπικοί Άρχοντες να δώσουν χαρά στα παιδιά που χαίρονται όταν τα επισκέπτονται αλλά και να λάβουν προσωπική γνώση για το έργο που γίνεται τα τελευταία χρόνια και τις δυσκολίες που υπάρχουν γύρω από αυτό. ΄΄Έχουν γίνει πολλές προσπάθειες για το αποτέλεσμα που βλέπετε σήμερα , τόνισε ο Μητροπολίτης ΄΄.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης κ. Παντελεήμων , ο οποίος διετέλεσε Πρόεδρος του Ιδρύματος επί σειρά ετών , μέχρι και την ένταξή του στον κρατικό μηχανισμό, υποδέχθηκε μετά τον Αγιασμό όλους τους Παρευρισκομένους.

 

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ