Με την ευκαιρία της εορτής της Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού του Χριστού , ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης της Ξάνθης και του Περιθεωρίου κ.κ Παντελεήμων , μετέβη εις την Ιερά Μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης , κομίζοντας την  Εικόνα της Παναγίας της Αρχαγγελιωτίσσης από την Ιστορική Ιερά Μονή της Παναγίας της Αρχαγγελιώτισσας Ξάνθης προς αγιασμό των πιστών.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης κ. Παντελεήμων ,  παρέστη στις λατρευτικές εκδηλώσεις της εορτής εις τον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό των Αγίων Κωσταντίνου και Ελένης μετά των Σεβασμιωτάτων Μητροπολίτων Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος, Ελασσώνος κ. Χαρίτωνος , Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου καθώς και του οικείου Ποιμενάρχου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλου, ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως και του Πρωτοσυγκέλλου αυτής Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου π. Χριστοφόρου Αγγελόπουλου, Προϊσταμένου του ως άνω Ιερού Ναού.  Κατά την Θεία Λειτουργία τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης κ. Παντελεήμων , ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς στον Τίμιο Σταυρό, τονίζοντας ότι από καταραμένο ξύλο μετατράπηκε σε ξύλο ευλογίας, αποτελώντας το σύμβολο της νίκης, της ελπίδας και της Αναστάσεως.

Μετά το πέρας των Λατρευτικών εκδηλώσεων της εορτής της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού , οι Ιεράρχες επισκέφτηκαν την περιοχή του Νυμφαίου.

 

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ