Μεγάλη ήταν η συμμετοχή της Τοπικής Κοινωνίας της Ξάνθης αλλά και από τη γειτονική Δράμα στην ακολουθία των Γ’ Χαιρετισμών, που τελέστηκε την Παρασκευή  1η Απριλίου 2016 στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου μέσα στο Στρατόπεδο «Υπτγουε.α. Δημ. Παπαποστόλου», στη Γλαύκη  Ξάνθης.

Παρευρέθησαν πολυπληθείς και υψηλόβαθμες αντιπροσωπείεςτου Δ’ Σ.Στρατού, της 1ης ΤΑΞ ΚΔ-ΑΛ με επικεφαλής τον Ταξίαρχο Διοικητή της,η Πρόεδρος και πολλάμέλη του Λυκείου Ελληνίδων, ο Πρόεδρος, ο Αντιπρόεδρος και αρκετά του Παραρτήματος ΕΑΑΣΝ. Ξάνθης, οι Πρόεδροι και μέλη του ΔΣ της Ενώσεως Αποστράτων Αστυνομικών, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων, η Πρόεδρος και μέλη του ΣΣΠΔΥ Ν. Ξάνθης  με τις Οικογένειες τους. Οικογένειες, γονείς, συγγενείς και φίλοι του Προσωπικού της Μονάδος,όπως και μέλη του Συλλόγου Καταδρομέωνκαι οι δωρητές ανέγερσης του Iερού Nαού από τη Δράμα.

Στην Ακολουθία των Χαιρετισμών  χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κκ. Παντελεήμων, επικουρούμενος από τον Πατέρα Γεώργιο Σπάρταλη, δύο (2) διακόνους και χορωδία 4 ψαλτών από το Εκκλησιαστικό Λύκειο Ξάνθης.

Η ατμόσφαιρα ήταν κατανυκτική, ενώ με συγκίνηση και συναισθηματική φόρτιση όλο το εκκλησίασμα έψαλλε το «Τη Υπερμάχω Στρατηγώ». ΟΣεβασμιώτατος λίγο πριν το τέλος της ακολουθίας,ευχαρίστησε το πολυπληθές εκκλησίασμαγια την παρουσία του, πραγματοποίησε σύντομη αναφορά στη σημασία των Χαιρετισμών στο Πρόσωπο της Παναγίας, ενώ στη συνέχεια απηύθυνε παραινέσεις εναρμονισμένες στο πνεύμα των διανυομένων ημερών της Σαρακοστής και του επερχομένου Αγίου Πάσχα.

Μετά τον εκκλησιασμό,ο Διοικητής και το όλο το Προσωπικό της Μονάδος, ως φιλόξενοι οικοδεσπότες,προσέφεραν σε όλους καφέ, αναψυκτικά, όπως και άλλα και νηστήσιμα εδέσματα που προσκομίστηκαν από το Λύκειο Ελληνίδων Ξάνθης.

Εκφράσθηκαν οι ευχαριστίες όλων   , στο Διοικητή της Μονάδος για την  υποδοχή και φιλοξενία, όπως και όλως ιδιαιτέρως στην Πρόεδρο κ. Πέπη  Στάντσιου το ΔΣ και τα παρόντα μέλη του Λυκείου Ελληνίδων, που ως ‘’ανάδοχος’’ Σύλλογος, μερίμνησε τόσο για την παρασκευή-προμήθεια-προσφορά των εδεσμάτων, όσο και για τη δωρεά μεταφορά του Εκκλησιάσματος, με τα 2 λεωφορεία που μίσθωσαν.

 

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ