Ο Σύλλογος Πολυτέκνων Ξάνθης επέλεξε να συνδυάσει και φέτος την τελετή βράβευσης των μαθητών με την καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου, το απόγευμα της Δευτέρας 25 Ιανουαρίου 2016  στην αίθουσα εκδηλώσεων του καθεδρικού Ναού της Του Θεού Σοφίας, στην κεντρική πλατεία της πόλης. Της τελετής χοροστάτησε ο ίδιος ο Μητροπολίτης Ξάνθης κ.κ Παντελεήμων , ο οποίος αναφέρθηκε επιγραμματικά στην ιστορία του εθίμου της βασιλόπιτας ενώ ευχήθηκε στους μαθητές που κατάφεραν να περάσουν σε διάφορες Σχολές της χώρας καλή επιτυχία στις σπουδές τους. 

Πρόκειται για συνολικά 33 μαθητές οι οποίοι έλαβαν ως συμβολική ανταμοιβή για τους κόπους τους ένα χρηματικό δώρο από τον Μητροπολίτη Ξάνθης ενώ παράλληλα δέχθηκαν συγχαρητήρια για την επιτυχία τους, αλλά και ευχές για καλή σταδιοδρομία και πρόοδο. Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Δημήτρης Χατζηγεωργίου ευχαρίστησε τα δεκάδες μέλη του Συλλόγου που έδωσαν το παρών στην εκδήλωση ενώ παράλληλα και αυτός με την σειρά του έδωσε τις ευχές του στους πρωτοετείς φοιτητές που προέρχονται από πολύτεκνες οικογένειες του Νομού και αναφέρθηκε στις δυσκολίες που περνούν τα τελευταία χρόνια οι πολύτεκνοι που καλούνται παράλληλα να σπουδάζουν τα παιδιά τους και να καλύπτουν τα έξοδά τους. 

 Τυχερό ήταν ένα από τα μικρά μέλη του Συλλόγου, ένας ανήλικος μαθητής Δημοτικού που βρήκε το φλουρί με τον Μητροπολίτη να τον επιβραβεύει δίνοντάς του χρήματα.