Με ιδιαιτέρα λαμπρότητα και κατάνυξη εψάλλει  ο Εσπερινός της Αγάπης , το πρω’ί” της Κυριακής του Πάσχα , 20ης Απριλίου 2014 και περί ώρα 11: 00 π.μ   στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Τιμίου Προδρόμου Ξάνθης , παρουσία των Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών , του Ιερού Κλήρου και πλήθος κόσμου.

Στις 10:30 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης κ. Παντελεήμων σε ιδική τελετή ενεδύθη των Αρχιερατικών Αυτού Αμφίων εις το Επισκοπικό Μέγαρο και στην συνέχεια με λειτάνευση της Εικόνος της Αναστάσεως του Χριστού εις τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό , τελέστηκε ο Εσπερινός.

Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης κ. Παντελεήμων , κατά την διάρκεια του οποίου ανεγνώσθη το Ιερόν Ευαγγέλιο σε οκτώ ξένες γλώσσες.

Στο τέλος του Εσπερινού , ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης κ. Παντελεήμων , χαιρέτησε όλους με τον Πασχαλινό χαιρετισμό  Χριστός Ανέστη και ευχήθηκε σε όλους όπως το Ανέσπερον Φώς της Αναστάσεως του Κυρίου να χαρίτωνει την  ζωή και το έργο όλων και μοίρασε σε όλους το πατροπαράδοτο κόκινο αυγό.