Με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός της Αγίας Σκέπης της Θεοτόκου και της 28ης Οκτωβρίου 1940 στην πόλη της Ξάνθης .

Το Πρωί της Παρασκευής 28ης Οκτωβρίου 2016 , εψάλλει ο Όρθρος της Εορτής και τελέστηκε Θεία Λειτουργία , ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ Παντελεήμονος.

Στις 10:30 τελέστηκε Δοξολογία για τους Ήρωες της Εθνικής Επετείου του ΟΧΙ , παρουσία των Στρατιωτικών και Πολιτικών Αρχών του Τόπου , ενώ την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ . Ακολούθησε η επιμνημόσυνη Δέησις στο Ηρώον της Πόλεως και η Κατάθεσις Στεφάνων και στις 12:00 η Μαθητική και Στρατιωτική Παρέλαση . Μαθητές και στρατιωτικοί πέρασαν περήφανα μπροστά από την εξέδρα των επισήμων και καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό της Ξάνθης.

Η Πατρίδα μας περνά μια δύσκολη περίοδο, ανέφερε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμων, επισημαίνοντας ότι «εκείνο που χρειάζεται είναι να μείνουμε ενωμένοι μεταξύ μας και να αγωνιστούμε για ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας και για τον τόπο μας. Καμαρώσαμε την μαθητειώσα νεολαία, χειροκροτήσαμε τα στρατευμένα νιάτα μας, θερμά συγχαρητήρια στα παιδιά, στους γονείς, στους δασκάλους, στον Στρατηγό- Διοικητή του Δ΄Σώματος Στρατού, τους Αξιωματικούς και εύχομαι η Παναγία η οποία είναι Υπέρμαχος Στρατηγός και Σκέπη του γένους, να σκεπάζει το λαό μας αλλά και ολόκληρο τον κόσμο μας. Χρόνια πολλά και ευλογημένα».

 

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ