Με πνευματική  κατάνυξη και λαμπρότητα εορτάσθηκε η εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και η επέτειος της εορτής της 25ης Μαρτίου 1821 εις τον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας της Κωμοπόλεως Σταυρουπόλεως . Την παραμονή της Εορτής 24η Μαρτίου 2016 και ώρα 18:00 εψάλλει ο Εσπερινός της Εορτής , όπου χοροστάτησαν ο Σεβασμιώτατος ποιμενάρχης μας κ.κ. Παντελεήμων και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θερμών κ. Δημήτριος.
Μετά το πέρας του Εσπερινού, τελέστηκε  μια όμορφη ζεστή εκδήλωση στην αίθουσα του ΚΑΠΗ, όπου ήταν παρούσα η Χορωδία του Συλλόγου Ποντίων Ξάνθης, που απέδωσε παραδοσιακά τραγούδια που αναφέρονταν κυρίως στην Παναγία μας και οι κυρίες του ΚΑΠΗ πρόσφεραν σε όλους  παραδοσιακά κεράσματα.
Την Κυριώνυμο ημέρα της Εορτής , εψάλλει ο Όρθρος της Εορτής και η  Θεία Λειτουργία, στην οποία ιερούργησε ο Θεοφιλέστατος επίσκοπος Θερμών κ. Δημήτριος, ο οποίος κήρυξε τον Θείο Λόγο.
Μετά τη Θεία Λειτουργία , εψάλλει  Δοξολογία για την απελευθέρωση του Γένους μας από τον τουρκικό ζυγό και τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η κυρία Καρατζόγλου Νούλα, Διευθύντρια του Γυμνασίου Σταυρούπολης.
Αμέσως μετά εψάλλει στο Ηρώο η  επιμνημόσυνη δέηση, έγινε  κατάθεση στεφάνων και η  παρέλαση μαθητών και συλλόγων της Σταυρούπολης.