Με λαμπρότητα εορτάσθηκε και φέτος η μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Κυριακής μία από τους δύο Αγίους που είναι αφιερωμένο το Ιερό Παρεκκλήσιο της Μύκης.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν την παραμονή της εορτής , Τετάρτη 6η Ιουλίου 2016 στις 7:00 το απόγευμα ,  με την τέλεση  του Πανηγυρικού Εσπερινού, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου  Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμονος .

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων στο κήρυγμα του, ευχαρίστησε την κα Υφυπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης) κα Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά  για την παρουσία της στον Εσπερινό της Εορτής της Αγίας, έκανε μία αναδρομή στην Μεγαλομάρτυρα Αγία Κυριακή και την συμμετοχή της γυναίκας στην δημιουργία της οικογένειας, την διαβεβαίωσε για το άριστο της συμβίωσης των Χριστιανών και μουσουλμάνων χωρίς θρησκευτικούς φανατισμούς και συνεχάρη τους Συλλόγους των Αστυνομικών οι οποίοι σε κάθε εορτασμό παρουσιάζουν ομορφότερο το παρεκκλήσιο με τελευταία εργασία την επισκευή της σκεπής και το «ντύσιμο» εξ ολοκλήρου με πέτρα.

Στο τέλος οι δύο σύλλογοι των Αστυνομικών δια των προέδρων και της Ταμία της Διεθνούς Ένωσης, έδωσαν τα αναμνηστικά στην κα Υφυπουργό για την παρουσία της στην Μύκη.

Την Κυριώνυμο ημέρα της Εορτής 7η Ιουλίου 2016 εψάλλει ο Όρθρος της Εορτής και τελέστηκε η Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος, από τον π. Γεώργιο Σπάρταλη.Μετά το πέρας του εσπερινού αλλά και της Θείας Λειτουργίας, στον αύλιο χώρο του Ναού (την παραμονή) προσφέρθηκαν  εδέσματα που ετοίμασαν οι γυναίκες των συνταξιούχων αστυνομικών, όπως και  ανήμερα της εορτής προσφέρθηκαν εδέσματα και καφές σε καφενείο του χωριού.

Τίμησαν με την παρουσία τους τον εορτασμό, σύσσωμα τα Δ.Σ. της Ένωσης Αποστράτων Αστυνομικών με επικεφαλής τους προέδρους των, Θεοφάνη ΚΑΡΑΜΠΙΠΕΡΗ και της Τ.Δ. Ξάνθης κ. Χρήστος Ιωαννίδης, ο Υποδιευθυντής της Δ.Α. Ξάνθης κ. Πασχάλης Γιώρης, ο Διοικητής του Α.Τ. Εχίνου κ. Ζάκος Στέργιος, ο Διοικητής του Λόχου Καταδρομών της Γλαύκης, η Διοικητής του Α.Σ. Μύκης  Χρυσούλα Καζάκου, ο πρώην Αστυν. Δ/ντής Αντιστράτηγος ε.α. κ. Κατσιμπέρης Ανδρέας, ο πρόεδρος Υποστράτηγος ε.α. κ. Γεώργιος Γεωργιάδης και μέλη του Παραρτήματος της Ένωσης Αξιωματικών Στρατού, ο Διοικητής της Σχολής Αστυφυλάκων, Μπατζάκης Κυριάκος ο οποίος μαζί με τους συναδέλφους Γιάννη Γίδαρη, Στέφανο Σιδερίδη και Κώστα Τουρνανέλη ήταν στο ψαλτήρι.

 

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ