Με λαμπρότητα εορτάσθηκε και φέτος η μνήμη της Αγίας Κυριακής μία από τους δύο Αγίους που είναι αφιερωμένος ο Ιερός Ναός της Μύκης.
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την παραμονή της εορτής , 6η Ιουλίου 2015 ,  με τον Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστατούντος του  Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμονος ο οποίος συνεχάρη τους αναδόχους συλλόγους για την πολύ καλή κατάσταση που βρίσκεται ο Ναός, έκανε μία αναδρομή στην Αγία Κυριακή και ευχαρίστησε όλους όσους βρέθηκαν στην Μύκη.

Την Κυριώνυμο ημέρα της Εορτής 7η Ιουλίου 2015 , το πρωί πραγματοποιήθηκε  Θεία Λειτουργία με Αρτοκλασία και Θείου Κήρυγμα  από τον πατέρα Σπάρταλη Γεώργιο.

Τίμησαν με την παρουσία τους τον εορτασμό, σύσσωμο το Δ.Σ. της Ένωσης Αποστράτων Αστυνομικών με επικεφαλής τον πρόεδρο του Θεοφάνη Καραμπιπέρη , ο Διοικητής του Λόχου Καταδρομών της Γλαύκης, ο Υποδιοικητής του Α.Τ. Εχίνου Δημήτρης Λαφτσής και αντιπρόεδρος της Συνδικαλιστικής Κίνησης Αστυνομικών, η Διοικητής του Α.Σ. Μύκης  Χρυσούλα Καζάκου, ο πρόεδρος της Τοπικής Διοίκησης Ξάνθης Χρήστος Ιωαννίδης, τριμελής εκπροσώπηση του Παραρτήματος της Ένωσης Αξιωματικών Στρατού με επικεφαλής τον Αντιπρόεδρο Μανόλη Ψωμαδόπουλο, ο Διοικητής της Σχολής Μπατζάκης Κυριάκος ο οποίος ανήμερα της εορτής ήταν στο ψαλτήρι, ενώ την παραμονή έψαλαν οι συνάδελφοι Γιάννης Γίδαρης και Στέφανος Σιδερίδης. Στο εκκλησίασμα παρευρέθησαν συνολικά πάνω από 100 άτομα την παραμονή και περί τους 50 την Τρίτη το πρωί ως επί το πλείστον συνάδελφοι Αστυνομικοί μετά των οικογενειών τους αλλά και Ξανθιωτών πιστών.

- Μετά το πέρας του Εσπερινού αλλά και της Θείας Λειτουργίας, δόθηκαν δεξιώσεις. Την παραμονή στον αύλιο χώρο του Ναού με εδέσματα που ετοίμασαν οι Κυρίες των συνταξιούχων Αστυνομικών και εδέσματα με καφέ σε καφενείο του χωριού ανήμερα της εορτής, ενώ αρκετοί πιστοί είχαν την ευκαιρία να προμηθευτούν λαγάνα φτιαγμένη στα κάρβουνα.

 

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ