Ολοήμερη επίσκεψη στην Ιερά Μητρόπολη Γρεβενών πραγματοποίησαν την Τρίτη 6η Σεπτεμβρίου 2016 , οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Ξάνθης και Κομοτηνής με ομάδα κληρικών τους.

Με πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου  Μητροπολίτου  Ξάνθης κ. Παντελεήμονος , Ιερείς από την Μητρόπολη Ξάνθης και την Μητρόπολη Μαρωνείας επισκέφθηκαν χθες τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γρεβενών κ. Δαβίδ στο Επισκοπείο των Γρεβενών. Μετά την αβραμιαία φιλοξενία που τους προσέφερε ο Σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης Δαβίδ, όλοι μαζί ξεναγήθηκαν στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μηλιάς Γρεβενών, όπου έμειναν εντυπωσιασμένοι από τα μοναδικά εκθέματά του. Αξίζει να αναφερθεί ότι στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μηλιάς Γρεβενών βρίσκονται οι μεγαλύτεροι χαυλιόδοντες στον κόσμο.

Στη συνέχεια, οι τρεις Μητροπολίτες μαζί με την ομάδα των κληρικών επισκέφθηκαν για προσκύνημα την Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Ζάβορδας. Εκεί, τους υποδέχθηκαν με θέρμη οι πατέρες της μονής. Αφού προσκύνησαν στον ναό, οι πατέρες τους φιλοξένησαν στο Αρχονταρίκι της Μονής.

 

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ