Μεγάλη ήταν η συμμετοχή της Τοπικής Κοινωνίας της Ξάνθης και στην Ακολουθία των Δ’ Χαιρετισμών, που τελέστηκε την Παρασκευή  24η Μαρτίου 2017 στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο χωριό Εχίνος Ξάνθης, όπου  Χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης κ. κ Παντελεήμων, ιερουργούντος του  Πρωτοσύγκελου Πατρός Σοφρωνίου .

Η εκκλησία γέμισε ασφυκτικά, καθώς προσήλθαν, πάνω από 120 άτομα, με δύο (2) μισθωμένα λεωφορεία από τους ‘’αναδόχους’’ Συλλόγους Εβριτών και Σαρακατσάνων, αλλά και με ΙΧΕ οχήματα για να εκκλησιαστούν και ταυτόχρονα να συμπαρασταθούν ηθικά σε αυτούς που «Φυλάνε Θερμοπύλες» στην περιοχή μας. Παρευρέθησαν ο Επίτιμος Διοικητής του Δ’Σ.Στρατού  Αντγος ε.α κ Ιωσήφ Μαυράκης, οι δωρητές του Ναού, κ Αντώνης Γαβρίλης με τη σύζυγό του, που ταξίδευσαν από την Αθήνα, για να εκκλησιαστούν μαζί μας, ο Διοικητής και Αξκοί του ΤΕ ΕΧΙΝΟΥ, Στρατιωτικό  Προσωπικό από τις Μονάδες της περιοχής, ο Δκτής και άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος ΕΧΙΝΟΥ και προσωπικό από το ΚΥ Εχίνου .

Το εκκλησίασμα αποτέλεσαν οι Πρόεδροι και πολλά μέλη των αναδόχων συλλόγων Εβριτών και Σαρακατσάνων Ξάνθης, ο Πρόεδρος, ο Αντιπρόεδρος, αρκετά μέλη και φίλοι του Παραρτήματος ΕΑΑΣ Ν. Ξάνθης, μέλη του ΔΣ της Ενώσεως Αποστράτων Αστυνομικών, η Πρόεδρος και μέλη του ΣΣΠΔΥ Ν. Ξάνθης . Η ατμόσφαιρα ήταν κατανυκτική, καθώς όλο το εκκλησίασμα έψαλλε το «Τη Υπερμάχω Στρατηγώ» με συγκίνηση και συναισθηματική φόρτιση.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης κ. Παντελεήμων , κλείνοντας αναφέρθηκε στη σημασία των Χαιρετισμών στο Πρόσωπο της Παναγίας, απηύθυνε παραινέσεις εναρμονισμένες στο πνεύμα των διανυομένων ημερών της Σαρακοστής και του επερχομένου Αγίου Πάσχα και τέλος ευχαρίστησε τον Επίτιμο Διοικητή του Δ’Σ. Στρατού, όλους τους αναδόχους Συλλόγους και το πολυπληθές εκκλησίασμα για την παρουσία τους, ενώ ευχαρίστησε θερμά την Οικογένεια των δωρητών για την φροντίδα και αδιάκοπη προσφορά τους στην ανακαίνιση και τον εξοπλισμό του ναού ( μετά το ξυλόγλυπτο τέμπλο, η ηλεκτρική καμπάνα ,ο φωτιζόμενος  Σταυρός  και ο νυκτερινός φωτισμός της εκκλησίας).