Την πρωίαν της Αγίας και Μεγάλης Παρασκευής και περί ώραν 9:00 – 12:00  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ Παντελεήμων χοροστάτησε στην Ακολουθία των Μεγάλων Βασιλικών Ωρών και της Αποκαθηλώσεως εις τον Ιερό Ναό των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων Ξάνθης.

 

Το Απόγευμα στις 4:00 , προεξήρχε στην Ακολουθία του Επιταφίου εις το Δημοτικό Κοιμητήριο της Πόλεως με την παρουσία του Δημάρχου της Ξάνθης κ. Χαράλαμπου Δημαρχόπουλου , των Αρχόντων του Τόπου , του Ιερού Κλήρου και πλήθους κόσμου. Κατά την διάρκεια της Ακολουθίας , έγινε η Ιερά Λιτάνευσις του Επιταφίου πέριξ του Κοιμητηρίου προπορευομένης της Φιλαρμονικής Μπάντας του Δήμου Ξάνθης.

Στις 7:00 το βράδυ έλαβε χώρα σε όλους τους Ιερούς Ναούς της Πόλεως Ξάνθης η Ακολουθία του Επιταφίου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου , χοροστάτησε εις τον Ιερό Καθεδρικό Ναό Της Του Θεού Σοφίας και στις 9:30 πραγματοποιήθηκε η έξοδος του Επιταφίου και η συνάντιση μετά των λοιπών Επιταφίων των Ιερών Ναών εις την Κεντρική Πλατεία της Πόλεως, όπου έγινε Δέησις, με την συμμετοχή των Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχόντων του Τόπου , του Ιερού Κλήρου και πλήθους κόσμου που κυριολεκτικά είχε κατακλύσει την Κεντρική Πλατεία. Στόν λόγο Του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ. Παντελεήμων αναφέρθηκε για το νόημα των Παθών και του Θείου Δράματος.