Τελέστηκε στις 9 Σεπτεμβρίου 2015 με κάθε επισημότητα και το προβλεπόμενο τελετουργικό, στο πλαίσιο του Προγράμματος ‘’Εκκλησιασμοί στα Πομακοχώρια Ν. Ξάνθης 2015’’, ο Πανηγυρικός εκκλησιασμός μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος, προς τιμήν της εορτής των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης στις Θέρμες, με πρωτοβουλία και πρόσκληση του ‘’αναδόχου’’, Παράρτημα Νομού  Ξάνθης της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού.

Στον Πανηγυρικό Εκκλησιασμό, Ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κκ. Παντελεήμων, επικουρούμενος στην τελετή  από τους 3 Ιερείς και 2 Ιεροδιακόνους, τιμώντας τους Αγίους αλλά και την μεγάλη προσέλευση των Πιστών από την Ξάνθη και τις γύρω περιοχές.

Στον εορτασμό,  προσήλθαν με 2 λεωφορεία και αρκετά ΙΧΕ οχήματα, συνολικά πάνω από 180 άτομα, αρκετοί απόστρατοι Στρατιωτικοί, Αστυνομικοί με τις Οικογένειες τους, όπως και το σημαντικότερο πολλοί απλοί κάτοικοι της Ξάνθης , καθώς και 30-35 παραθεριστές (λουόμενοι ) στην περιοχή. Έτσι ήχησε και πάλι η καμπάνα του ναού, άναψαν τα καντήλια των Αγίων, ακούστηκαν οι ψαλμωδίες και τα τροπάρια της Ορθοδοξίας στη μνήμη των Αγίων στο χωριό Θέρμες ( Λουτρά) Ξάνθης.

Από τους άλλους ‘’αναδόχους’’ Ι.Ν. Συλλόγους παραβρέθηκαν οι Πρόεδροι και Μέλη των ΔΣ, της ¨Ένωσης Αποστράτων Αστυνομικών Ξάνθης, κ. Θεοφάνης Καραμπιπέρης, της Ένωσης Εβριτών Ν. Ξάνθης κ. Απόστολος Πολυμένης, του Συλλόγου Συνταξιούχων Πολιτικών Υπαλλήλων του Δημοσίου  Ξάνθης, κ. Άννα Μπαλτζοπούλου, όπως και αντιπροσωπείες Στρατιωτικών Μονάδων της περιοχής.

Μετά τον εκκλησιασμό και την αρτοκλασία, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, ομίλησε για τη σημασία της εορτής των Αγίων Θεοπατόρων, ενώ ευχαρίστησε το εκκλησίασμα για την παρουσία του. Στη συνέχεια προσφέρθηκε από την Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, σε όλους καφές, αναψυκτικά και γλυκίσματα ,σε γειτονικό καφενείο, όπου ο Σεβασμιώτατος,  δεν παρέλειψε να χαιρετίσει τους Μουσουλμάνους συμπατριώτες μας ,ιδιοκτήτες και εργαζόμενους, αλλά και άλλους που βρίσκονταν στο ίδιο κατάστημα.

 

 

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ