Την Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017,  έπεσε η αυλαία στην Κατασκήνωση της  Ιεράς Μητροπόλεως  Ξάνθης και Περιθεωρίου , στην Υψηλόχαρη του Νέστου,  που βρίσκεται στο χωριό Δρυμιά  της Επαρχίας Σταυρουπόλεως , όπου  λειτούργησε για εικοστή δεύτερη χρονιά.

 Με το γενικό  σύνθημα << ΑΓΙΑΣΜΕΝΑ ΣΤΕΜΜΑΤΑ >> στις 3 Ιουλίου άνοιξαν οι πύλες της Κατασκήνωσης για  να φιλοξενήσουν κορίτσια Δημοτικού ενώ στις 10 Ιουλίου ακολούθησαν Κορίτσια Γυμνασίου Λυκείου. Ακολούθως με το γενικό σύνθημα <<ΦΥΛΑΚΕΣ ΠΙΣΤΕΩΣ>> την  σκυτάλη πήραν στις 17 Ιουλίου  τα Αγόρια του Δημοτικού ενώ στις 24 Ιουλίου τα Αγόρια Γυμνασίου Λυκείου.

Μέσα στο καταπράσινο τοπίο της ορεινής Ξάνθης τα παιδιά όλων των ηλικιών είχαν την ευκαιρία να ξεκουραστούν  , να βρεθούν με τις παρέες τους , να παίξουν  , να διασκεδάσουν και να μυηθούν στις αλήθειες και τα Μυστήρια της Ορθοδόξου Πίστεως. Όλα αυτά τα χρόνια η Ιερά Μητρόπολη  Ξάνθης , διαθέτει έναν αξιόλογο αριθμό  Στελεχών και Κυριών που διακονούν με χαρά και προθυμία την νεότητα της τοπικής κοινωνίας.

Η Κατασκήνωση τελεί  υπό την  Εποπτεία  του Επισκόπου Ξάνθης κ. Παντελεήμονος , όλη την  περίοδο της προετοιμασίας της  αλλά και κατά την διάρκεια της λειτουργίας της .

Το ραντεβού  ανανεώθηκε για το Καλοκαίρι του 2018 , όπου η Κατασκήνωση θα λειτουργήσει για εικοστή Τρίτη χρονιά.

 

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ