«Καθ’ οδόν για την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Ορθοδόξου Εκκλησίας».

Ειδικές αφιερωματικές εκπομπές στο Ραδιόφωνο του Δήμου Ξάνθης.

 

 

Το Ραδιόφωνο της Ιεράς Μητροπόλεως Ξάνθης και Περιθεωρίου «Διακονία FM 93,8» και το Ραδιόφωνο του Δήμου Ξάνθης «Όμορφη Πόλη 89,9», χαιρετίζοντας τη σύγκληση της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας, αφιερώνουν, από κοινού, δύο έκτακτες ραδιοφωνικές εκπομπές επιθυμώντας να καταστήσουν τους ακροατές τους κοινωνούς αυτού του μεγάλου και ιστορικού γεγονότος.

Στις εκπομπές έχουν προσκληθεί Καθηγητές της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) για να καταθέσουν ελεύθερα τις απόψεις τους σχετικά με το γεγονός της σύγκλησης της Συνόδου, το περιεχόμενο των υπό εξέταση κειμένων και τις θεματικές που θα συζητηθούν, καθώς και για τη σημασία όλων αυτών για την Ορθόδοξη Εκκλησία και όχι μόνο.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Στην πρώτη εκπομπή, που θα μεταδοθεί ζωντανά την Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016 στις 17:00-19:00, προσκεκλημένοι είναι ο κ. Κωνσταντίνος Ζορμπάς, Γενικός Διευθυντής της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης, Δρ Θεολογίας – Κοινωνιολογίας, και ο κ. Πέτρος Βασιλειάδης, ομότιμος καθηγητής Βιβλικής Θεολογίας του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής ΑΠΘ και Πρόεδρος του Κέντρου Οικουμενικών, Ιεραποστολικών και Περιβαλλοντικών Μελετών «Μητρ. Παντελεήμων Παπαγεωργίου» (CEMES).

Στη δεύτερη εκπομπή, που θα μεταδοθεί επίσης ζωντανά την Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016 στις 17:00-19:00, προσκεκλημένος είναι ο κ. Δημήτριος Τσελεγγίδης, καθηγητής Δογματικής Θεολογίας του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής ΑΠΘ.

Τις εκπομπές συντονίζουν και παρουσιάζουν οι κ. Αλέξανδρος Δημαράς, εκπαιδευτικός-φιλόλογος, και Νίκος Κοσμίδης, εταίρος του Κέντρου CEMES.

Τις εκπομπές μπορείτε να τις ακούσετε και διαδικτυακά μέσα από την ιστοσελίδα του Δημοτικού Ραδιοφώνου «Όμορφη Πόλη 89,9» (www.radio899.gr). Το αφιέρωμα θα μεταδοθεί σε επανάληψη και από το Ραδιόφωνο «Διακονία FM 93,8».

Καθ’ οδόν