Το πρωί του Σαββάτου 6η Μαίου 2015 και ώρα 10:00 με την παρουσία των Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών και πλήθος κόσμου τελέσθηκαν τα Θυρανοίξια του Ιερού Παρεκκλησίου του Αγίου Γεωργίου στον Ορεινό Οικισμό της Μέδουσας , χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου  Ξάνθης κ.κ. Παντελεήμονος.
Πρόκειται για το παρεκκλήσι που κατασκευάστηκε το 1932 σε έναν από τους πιο ορεινούς οικισμούς της Ξάνθης και που είχε εγκαταλειφθεί με αποτέλεσμα σχεδόν να χαθεί μέσα στην πυκνή βλάστηση και να υποστεί μεγάλες φθορές από το διάβα του χρόνου και το οποίο πριν από έναν περίπου χρόνο αναστηλώθηκε.
Ήδη από νωρίς το πρωί πολίτες τόσο από την Ξάνθη όσο και από τους Δήμους Τοπείρου αλλά και Αβδήρων βρέθηκαν στην περιοχή. Όπως είναι γνωστό με πρωτοβουλία της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΣΣ) Ξάνθης ήδη εδώ και καιρό έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια αναστήλωσης σε όλα τα ανενεργά παρεκκλήσια της ορεινής Ξάνθης τα οποία μάλιστα “υιοθετούνται” από Συλλόγους και Φορείς που αναλαμβάνουν να τα συντηρούν και να τα προσέχουν.
Εντός του Ιερού Ναού όπως έγινε γνωστό υπάρχει μια εικόνα ιστορικής αξίας ενώ ακόμη μια θρησκευτική εικόνα απαράμιλλου κάλλους με τη μορφή του Αγίου Γεωργίου κατασκεύασε και δώρισε στον Ναό η κα Κωνσταντίνα Ζουρνατζίδου από τον Ζυγό.

“Μέσα υπάρχει μια εικόνα του Αγίου Γεωργίου από το 1932 έργο του οίκου Γεωργιάδη από τη Θεσσαλονίκη που υπάρχει μέχρι και σήμερα. Μαζί μας σήμερα εδώ παρίσταται και ο Δάσκαλος που υπηρετούσε εδώ στο χωριό και τον ευχαριστούμε για την παρουσία του, γιατί όσο ήταν εδώ έως το 2003 φρόντιζε τον Ναό” ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης κ. Παντελεήμων , κάνοντας ειδική μνεία στους κυρίους Στέφανο Μήτσιο, Χρήστο Ευκαρπίδη και Καλπακίδη Νικόλαο για τη συμβολή τους στην αναστήλωση του Ιερού Ναού  αλλά και σε όλους όσοι συνέδραμαν προς αυτή την κατεύθυνση.
ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ