Την  Κυριακή 15η Μαΐου 2016, πραγματοποιήθηκε με μέριμνα του Συλλόγου Μικρασιατών Νομού Ξάνθης «ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ», με ιδιαίτερη κατάνυξη, Θεία Λειτουργία μετά Αρτοκλασίας στον Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής και Κοσμά του Αιτωλού στον γραφικό Οικισμό της   Μύκης. Ιερούργησε ο Πατήρ Στυλιανός, ενώ επικεφαλής στο ψαλτήρι ήταν το μέλος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Νομού Ξάνθης, κ. Αμοιρίδης Δημήτριος.

Εκτός του Συλλόγου Μικρασιατών, στο εκκλησίασμα συμμετείχαν, ο Σύνδεσμος Αποστράτων Χωρ/κης – Ελληνικής Αστυνομίας Ν. Θεσσαλονίκης με επικεφαλής τον πρόεδρο του Γεώργιο Σακονίδη, η Ένωση  Αποστράτων Αστυνομικών Νομού Ξάνθης με επικεφαλής τον πρόεδρο του κ. Καραμπιπέρη Φάνη, μέλη του Συλλόγου Αποστράτων Αξιωματικών  του Παραρτήματος Ξάνθης με εκπρόσωπο τον Ταξίαρχο ε.α. Αντριώτη Αργύριο, αντιπροσωπεία στρατιωτικού προσωπικού από τις Στρατιωτικές Μονάδες της περιοχής καθώς και άλλοι πιστοί.

Μετά την Θεία λειτουργία ο Σύλλογος Μικρασιατών προσέφερε σε όλους τους παρευρισκομένους,  καφέ, αναψυκτικά και εδέσματα, στο παρακείμενο καφενείο του χωριού.

 

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ