Την Κυριακή 17η Δεκεμβρίου 2017 , Των Προπατόρων , ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων , ιερούργησε και τέλεσε το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας εις τον Ιερό Ναό Αγίας Αικατερίνης της Μονάδας Ηλικιωμένων Ο Μέγας Βασίλειος . Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας , τελέστηκε Αρτοκλασία υπέρ υγείας των Μελών του Λυκείου των Ελληνίδων της Ξάνθης αλλά και για τους εθελοντές που προσφέρθηκαν για το μάζεμα της Ελιάς.

Πρίν την Απόλυση της Θείας Λειτουργίας , ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας , Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων , τέλεσε την Ακολουθία του Αγιασμού και έγινε η ονοματοθεσία της νεοανακαινισθείσης Αιθούσης Δεξιώσεων του Γηροκομείου Ξάνθης Μέγας Βασίλειος ,  σε Αίθουσα Δεξιώσεων Ιωάννη Ντόση , στην Μνήμη ενός από τους ευεργέτες του Ιδρύματος.

Ακολούθησε Δεξίωση , όπου τα μέλη του Συλλόγου του Λυκείου των Ελληνίδων , τραγούδησαν Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα στους Ηλικιωμένους , ενώ ο Πρόεδρος του Γηροκομείου κ. Ιωάννης Παπαχρόνης απηύθυνε ευχαριστίες σε όλους και ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Παντελεήμων ευχήθηκε σε όλους , αλλά και στους ηλικιωμένους , Ευλογημένα Χριστούγεννα με υγεία και τον Χριστό στις καρδιές μας.

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ