Ο Ιερός Ναός των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, περιποιημένος και καλλωπισμένος, με την πρόσφατη δενδροφύτευση στον περίβολο του και με την καινούρια καλαίσθητη περιμετρική περίφραξη, υποδέχτηκε τους πιστούς για άλλη μια φορά, την Κυριακή 18η Ιουνίου 2017 , που τέλεσαν Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας, στο πλαίσιο του προγράμματος «Εκκλησιασμοί σε Ιερούς Ναούς στα Πομακοχώρια Ξάνθης 2017».

Στην θεία λειτουργία ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου, κ.κ. Παντελεήμων, συμπαραστατούμενος από τον Πρωτοπρεσβύτερο Σπάρταλη Γεώργιο και  δύο διακόνους. Ο εκκλησιασμός και η αρτοκλασία τελέστηκαν με κάθε επισημότητα και το προβλεπόμενο τελετουργικό. Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος απηύθηνε προς το εκκλησίασμα τις σοφές παραινέσεις του.

Το εκκλησίασμα ήταν συνολικά πλέον των 200 ατόμων, από την Ξάνθη,  από Αλεξανδρούπολη με μέλη του εκεί Παραρτήματος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού  με επικεφαλής τον πρόεδρο Αντιστράτηγο ε.α. Στεφανίδη Παύλο και από την Έδεσσα με μέλη του Συλλόγου Συνταξιούχων Δημοσίων Υπαλλήλων με επικεφαλής τον πρόεδρο τους κ. Καρακελίδη Κωνσταντίνο, όπως και άλλοι που βρέθηκαν στο χωριό, λόγω των ιαματικών λουτρών. Συμμετείχαν επίσης και εκκλησιάστηκαν μαζί μας Στρατιωτικό προσωπικό από τις Μονάδες της περιοχής και Στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας.

Την λειτουργία, παρακολούθησαν από τους αναδόχους η πρόεδρος του Συλλόγου Δημοσίων Υπαλλήλων κ. Άννα Μπαλτζοπούλου με μέλη του Δ.Σ. που φιλοξενούσαν και συνόδευαν το αντίστοιχο Σύλλογο Έδεσσας, ο πρόεδρος κ. Ρωμανίδης Θεόδωρος και μέλη του Συλλόγου Ποντίων Ξάνθης η πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών Ξάνθης κ. Βλαχοπούλου Γόνη, ο πρόεδρος κ. Χατζηγεωργίου Δημήτριος και μέλη του Συλλόγου Πολυτέκνων Ξάνθης, η Αντιπρόεδρος κ Σ. Τσακαλάκη και μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Τριτέκνων Ξάνθης και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ξάνθης κ. Σπυριδόπουλος Ιωάννης.

Έτσι ήχησε και πάλι η καμπάνα, άναψαν  τα καντήλια της εκκλησίας, ακούστηκαν οι ψαλμωδίες και τα τροπάρια  της Ορθοδοξίας στο χωριό Θέρμες Ξάνθης σε μια ατμόσφαιρα κατανυκτική, που σε συνδυασμό με το φυσικό καταπράσινο και επιβλητικό περιβάλλον, τους ήχους της φύσης και τα κελαϊδίσματα των πουλιών, αγαλλίασαν τις ψυχές μας και ευχαρίστησαν όλους τους παρευρισκομένους.

 

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ