Με συγκίνηση και πνευματική κατάνυξη , εορτάσθηκε η Εορτή του Οσίου Πατρός ημών Σάββα του Ηγιασμένου , εις τον Ιερό Ναό του Οσίου Πατρός ημών Σάββα του Οικισμού της Νέας Μορσίνης.Την Παρασκευή 4η Δεκεμβρίου 2015 , εψάλλει ο Πανηγυρικός Εσπερινός της Εορτής χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ξάνθης κ. Παντελεήμονος μετά Αρτοκλασίας και Κηρύγματος κατά την διάρκεια του οποίου με συγκίνηση υποδέχθηκε ο λαός της πόλεως και Μητροπόλεως Ξάνθης και Περιθεωρίου και οι Ενορίτες του Ιερού Ναού , στα προπύλαια του Ναού , την Ιερά Εικόνα των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης μετά Τεμαχίου Τίμιου Ξύλου , από το Παλαίφατον και Ιστορικό Πατριαρχείο των Ιεροσολύμων και με την συνοδεία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καπιτωλιάδος κ.κ Ησυχίου , Γενικού Πατριαρχικού Επιτρόπου των Πατριαρχείων και του Κειμηλιάρχου του Πατριαρχείου Ιερολογιωτάτου Διακόνου Χαράλαμπου , προς αγιασμό και ευλογία των Πιστών.

Ακολούθησε Δέηση και στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καπιτωλιάδος κ.κ. Ησύχιος μετέφερε στο Κήρυγμα του τις ευλογίες του Προκαθημένου της Σιωνίτιδος Εκκλησίας , Πατριάρχου των Ιεροσολύμων κ. Θεοφίλου του Γ΄, προς τον λαό της Μητροπόλεως Ξάνθης και αναφέρθηκε για την ιστορία του Τιμίου Σταυρού και ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Παντελεήμων εξέφρασε τις Θερμές του ευχαριστίες προς τον Πατριάρχη των Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο τον Γ” και στον Μητροπολίτη Καπιτωλιάδος κ. Ησύχιο για την μεταφορά του Τιμίου Σταυρού.

Την Κυριώνυμο ημέρα της Εορτής του Οσίου Πατρός ημών Σάββα , εψάλλει ο Όρθρος της Εορτής και τελέστηκε η Θεία Λειτουργία , ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καπιτωλιάδος κ.κ Ησυχίου , πλειάδος Κληρικών και πλήθος κόσμου που προσήλθαν για να ασπασθούν και να λάβουν την ευλογία του Τιμίου Σταυρού. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καπιτωλιάδος κ. Ησύχιος στο Κήρυγμα του τόνισε την Μορφή του Οσίου Πατρός ημών Σάββα και την συμβολή Του στον Μοναχισμό , ενώ πρό της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας προσέφερε στον Προιστάμενο του Ιερού Ναού π. Πασχάλη , ως ευλογία , εικόνα με τις ευχές του Πατριάρχου των Ιεροσολύμων κ.κ Θεοφίλου του Γ΄.

 

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ