Στη Ντόχα του Κατάρ από 6 έως 8 Νοεμβρίου 2015, θα διεξαχθεί η Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής. Στην παγκόσμια αυτή μαθητική γιορτή, θα συμμετέχουν 55 χώρες και περισσότεροι από 3.000 μαθητές. Ανάμεσά τους και το 1ο Γενικό Λύκειο Ξάνθης.

Η ομάδα του 1ου Γενικού Ενιαίου Λυκείου Ξάνθης με όνομα «RoboSpecialists» αποτελείται από τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου, Αλέξανδρο Πανταζίδη, Χάρη Παπαδάκη και τον περυσινό απόφοιτο και φοιτητή πλέον Βασίλη Κόκκινο. Υπεύθυνος για την όλη προετοιμασία της ομάδας είναι ο καθηγητής Πληροφορικής κ. Αθανάσιος Μπαλαφούτης .

Η ομάδα ρομποτικής του 1ου ΓΕΛ Ξάνθης, 2 ημέρες πριν αναχωρήσει για την Ολυμπιάδα Πληροφορικής,  έγινε δεκτή από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου  κ. Παντελεήμων στο Μητροπολιτικό Μέγαρο την Δευτέρα 2α Νοεμβρίου 2015. Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας , ενημερώθηκε από τους μαθητές για την επικείμενη συμμετοχή τους στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής, συνεχάρη τους μαθητές και τους καθηγητές τους για τη μέχρι τώρα πορεία τους, τόνισε πως είναι μία μεγάλη επιτυχία και πως πρέπει να είναι υπερήφανοι που στο μακρινό Κατάρ θα εκπροσωπήσουν το σχολείο τους, την Ξάνθη μας, και την Ελλάδα μας και τους ευχήθηκε καλή πρόοδο, καλό ταξίδι και καλή επιτυχία στο μεγάλο παγκόσμιο διαγωνισμό.

 

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ