Όπου είναι μαζεμένοι δύο και τρεις στο δικό μου Όνομα είμαι και εγώ μαζί τους λέει ο Χριστός, σημείωσε  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κατά το γεύμα που παρέθεσε η Μητρόπολη Ξάνθης στα στελέχη του Κατασκηνωτικού Κέντρου της Μητρόπολης Ξάνθης στη Δρυμιά στον Άγιο Γεώργιο, στην ορεινή περιοχή της Σταυρούπολης και σήμερα είμαστε πολλοί μαζεμένοι στο Όνομά του,  κατέληξε.

Τη χαρά της Αναστάσεως την οποίαν  βιώνουμε  αυτές τις ημέρες επαυξάνει σήμερα η χαρά, με τη συνάντηση των στελεχών της Μητροπόλεως. Η κατασκήνωση, η Δρυμιά, τα έχει όλα και οι ηρωίδες της αγάπης που προσφέρουν την αγάπη τους στην κουζίνα της κατασκήνωσης συμπληρώνουν με την παρουσία τους τη συνάντηση. Τις ευχαριστούμε ξεχωριστά.

Ήδη πλησιάζουμε προς το καλοκαίρι και τη Δευτέρα 29η Ιουνίου 2015 ξεκινούν οι τέσσερις κατασκηνωτικές περίοδοι στην «Υψηλόχαρη του Νέστου» στη Δρυμιά . Η πρώτη και η δεύτερη είναι των κοριτσιών και θα ακολουθήσουν όπως κάθε χρόνο και δύο περίοδοι των αγοριών.

Το γεύμα  τούτο που μας παραθέτει η Μητρόπολη Ξάνθης εδώ στο γραφικό εστιατόριο ,  είναι μια ελάχιστη εκδήλωση ευχαριστιών προς όλους εσάς,  οι οποίοι θα μπορούσατε να περάσετε κάπου αλλού μια περίοδο του καλοκαιριού όμως την αφιερώνετε στη διακονία της εκκλησίας στη διακονία για τη νεότητα.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης κ.κ. Παντελεήμων, θυμήθηκε πως ξεκίνησε πριν από 20 χρόνια η λειτουργία της κατασκήνωσης δειλά δειλά,  με τριάντα παιδιά  την πρώτη χρονιά και πως πολύ σύντομα έφτασε η κατασκήνωση να φιλοξενεί στις τέσσερις περιόδους που λειτουργεί κάθε χρόνο,  περισσότερα από τετρακόσια παιδιά της περιοχής,  εντελώς δωρεάν. Δεν παρέλειψε να δώσει τις ευχές του σε όλους όσους θα δοκιμαστούν φέτος, πριν από την κατασκηνωτική περίοδο, στις εξετάσεις της  σχολικής χρονιάς, ευχόμενος καλή επιτυχία , κάθε καλό, καλή πρόοδο.

Στο γήπεδο της Ασπίδας, πίσω από την Εκκλησιά του Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης το Σάββατο 9η  Μαΐου 2015, θα πραγματοποιηθεί στις 10:30 η τελετή λήξης των Κατηχητικών συντροφιών και από τις 09:00 θα διεξάγονται και οι μαθητικοί αγώνες που εδώ και αρκετά χρόνια έχουν καθιερωθεί.