Ανήμερα της Εορτής των Χριστουγέννων το απόγευμα , ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  Ξάνθης κ.κ. Παντελεήμων , τέλεσε στην Ιερά Μονή των Παμμεγίστων Ταξιαρχών όπου εδρεύει η Εκκλησιαστική Σχολή της Ιεράς Μητροπόλεως Ξάνθης,  την  Κουρά νέου Μοναχού,  του  Νεκταρίου Λαγουμίδη , Αποφοίτου της Εκκλησιαστικής Σχολής και Σπουδαστού  της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης , Πνευματικού αναστήματος του Ιεροκήρυκος και Προϊσταμένου του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Ξάνθης ,  Αρχιμανδρίτου  Ιωακείμ Μούκανου.

Την 26ην Δεκεμβρίου 2014 ,  Εορτή της Συνάξεως της Υπεραγίας Θεοτόκου,  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. κ. Παντελεήμων , ιερούργησε στην Ιστορική Ανδρώα Ιερά Μονή της Παναγίας Αρχαγγελιωτίσσης Ξάνθης και εν συνεχεία τέλεσε την εις Διάκονο Χειροτονία του Μοναχού  Νεκταρίου, όπου έψαλε ο Σύνδεσμος Ιεροψαλτών Ξάνθης , πρός τιμήν του νέου  Διακόνου που μέχρι πρότινος κοσμούσε το αναλόγιο του Ιερού Ναού  Αγίας Φωτεινής Χρύσας και μετέπειτα του Ιερού Ναού Άγιου Νικολάου Ξάνθης.

                                 Ο νέος Διάκονος  κατάγεται  από το Πλωμάρι της Λέσβου και  από Δεκατριών  ετών φοίτησε ως μαθητής της Εκκλησιαστικής Σχολής Ξάνθης όπου και πλέον εγκαταστάθηκε με την οικογένεια του στην πόλη μας . Να σημειωθεί ότι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης σε επικοινωνία με τον Μητροπολίτη Μυτιλήνης κ. κ Ιάκωβο ,  ζήτησε την ευχή του ώστε να τελέσει την κουρά και την χειροτονία του νέου Διακόνου της Μητροπόλεως Ξάνθης.

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ     ΑΠΟ    ΤΗΝ   ΜΟΝΑΧΙΚΗ    ΚΟΥΡΑ.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ    ΑΠΟ  ΤΗΝ ΕΙΣ  ΔΙΑΚΟΝΟΝ  ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ.

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ.