Στο φιλόξενο Αρχονταρίκι του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου του Οικισμού των Τοξοτών , τηρώντας το πατροπαράδοτο έθιμο της κοπής της Βασιλόπιτας , την Πέμπτη 8η Ιανουαρίου 2015 στις 7:30 το απόγευμα έκοψαν την Βασιλόπιτά τους οι Κατηχητές των Νεανικών Συνάξεων της Ιεράς Μητροπόλεως Ξάνθης.

Την Βασιλόπιτα ευλόγησε ο εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. κ Παντελεήμονος , Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Σωφρόνιος Γκουτζίνης , Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως , ο οποίος μετέφερε τις Πατρικές ευχές του Σεβασμιωτάτου για μια ευλογημένη , δημιουργική , υγιεινή και πνευματικά καροφόρα νέα χρονιά και την στήριξη και αμέριστη αγάπη και συμπαράσταση Του Σεβασμιωτάτου , προς τους Κατηχητές των Συνάξεων . Τους συνεχάρηκε για το έργο που επιτελούν και ευχήθηκε καλή δύναμη και καλή συνέχεια και υπομονή στο έργο τους.

Παρών στην Τελετή ήταν ο Υπεύθυνος των Κατηχητικών Συνάξεων , Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Ιωακείμ Μούκανος και Κληρικοί και Λαικοί Κατηχητές των Συνάξεων.

Το φλούρι έτυχε η Πρεσβυτέρα – Θεολόγος , Βηθλεέμ Παπαδημητρίου – Χαραλαμπίδου , Κατηχήτρια των Νεανικών Συνάξεων του Ιερού Ναού της Αγίας Φωτεινής του Οικισμού της Χρύσας , στην οποία δόθηκε ένα επικοδομητικό Βιβλίο του Γέροντος Παισίου.