Την Κυριακή 24η Αυγούστου 2014, στις 7:00 μ,μ , έγινε η Κάθοδος της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας της Καλαμούς απο την Ιερά Γυναικεία Κοινοβιακή και Ιστορική Μονή της Παναγίας της Καλαμούς εις τον Ιερό Καθεδρικό Ναό Της Του Θεού Σοφίας Ξάνθης.

Την Σεπτή Εικόνα υποδέχτηκε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας , Μητροπολίτης Ξάνθης κ. Παντελεήμων , συνοδευόμενος απο την παρουσία Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Ξάνθης και πλήθος ευσεβών Χριστιανών.

Στην συνέχεια εψάλλει ο Παρακλητικός Κανόνας της Παναγίας και τέθηκε η Εικόνα προς προσκύνηση των Πιστών. Η Εικόνα της Παναγίας θα παραμείνει εις τον Ιερό Καθεδρικό Ναό μέχρι και την 31η Αυγούστου 2014 , προκειμένου να συμμετέχει εις την Εορτή της Αποτομής της Τιμίας Κεφαλής  του Αγίου Προφήτου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου , Πολιούχου της Ιεράς Μητροπόλεως Ξάνθης και Περιθεωρίου.

Κατά την διάρκεια της παραμονής της Ιεράς Εικόνας εις τον Ιερό Καθεδρικό Ναό Της Του Θεού Σοφίας, κάθε πρωί θα τελείται η Θεία Λειτουργία και το Απόγευμα η Παράκλισις εις την Παναγία.

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ.