Με πνευματική κατάνυξη εορτάσθηκε η Σύναξις των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αρχιστρατήγων Μιχαήλ και Γαβριήλ εις την Ιερά Μονή των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στο χώρο όπου λειτουργεί η Εκκλησιαστική Σχολή Ξάνθης.

Την 7η Δεκεμβρίου 2014, στις 4:00 το απόγευμα , εψάλλει ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της Εορτής, μετά Αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος , χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ξάνθης κ. κ. Παντελεήμονος. Την κυριώνυμο ημέρα της Εορτής των Αρχαγγέλων , Σάββατο 8η Δεκεμβρίου 2014, τελέσθηκε ο Όρθρος της Εορτής  και η Θεία Λειτουργία , παρουσία των Μαθητών της Εκκλησιαστικής Σχολής, των Καθηγητών και πλήθος κόσμου ανάμεσα στους οποίους ήταν και αποφοιτήσαντες μαθητές της Σχολής οι οποίοι είχαν την ευκαιρία μετά από χρόνια να συναντηθούν μεταξύ τους.

Τους Ύμνους της Εορτής έψαλλαν με Βυζαντινή μεγαλοπρέπεια ο Άρχων Πρωτοψάλτης κ. Φώτιος Κετσετζής , Ξανθιώτης και τροφός της Σχολής και ο κ. Ιωάννης Κατσούλης Καθηγητής της Βυζαντινής Μουσικής εις την Σχολή, ενώ τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ.κ Παντελεήμονα εκπροσώπησε ο Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου Ιεροκήρυξ Άνθιμος Κωσταράκης ο οποίος και ομίλησε επίκαιρα για τον ρόλο των Αγγέλων στην ζωή των ανθρώπων.

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ.