Με επίκεντρο την ιστορική Ιερά Μονή της Παναγίας Αρχαγγελιωτίσσης εόρτασε ο ευσεβής και πιστός λαός της Ιεράς μας Μητροπόλεως την σεβασμία εορτή των Εισοδίων της  Υπεραγίας Θεοτόκου.

Τό ἀπόγευμα τῆς παραμονῆς, τελέστηκε  μέγας Αρχιερατικός εσπερινός  κατά την  μοναστική τάξη στήν ὁποία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων. Τό θεῖο λόγο εκήρυξε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Σεβαστιανός Τοπάλης Αρχιερατικός επίτροπος Αμυνταίου της Ι.Μητροπόλεως Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας.

Αξίζει να γίνει ιδιαίτερη αναφορά στους καλλικέλλαδους ιεροψάλτες, που με τον χοράρχη  κ. Ιωάννη Κατσούλη και τα υπόλοιπα μέλη του συνδέσμου ιεροψάλτων Νομού  Ξάνθης«Γρηγόριος ο Πρωτοψάλτης», απέδωσαν  στον εσπερινό άριστα τους βυζαντινούς ύμνους και συνετέλεσαν τα μέγιστα στην πνευματική ανάταση των πιστών.

Την κυριώνυμη ημέρα της Πανηγύρεως, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, εν μέσω πολυπληθούς εκκλησιάσματος, προεξήρχε στην Θεία Λειτουργία, κατά τη διάρκεια της οποίας τέλεσε και το Μυστήριον της εις Διάκονον χειροτονίας του αδελφού της Ιεράς Μονής, Μοναχού π. Σεβαστιανού Χατζημιχαήλ αδελφού της Ιεράς Μονής, πνευματικό τέκνο του π. Σεβαστιανού Τοπάλη.

 

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ