Τελέστηκε την 9η Σεπτεμβρίου 2016 με κάθε επισημότητα και το προβλεπόμενο τελετουργικό, Αρχιερατική Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετ’ Αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος, προς τιμήν της Εορτής των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης στις Θέρμες. Κατά την Θεία Λειτουργία Ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κκ. Παντελεήμων, τιμώντας τους Αγίους επικουρούμενος  από τον Αρχιμανδρίτη Πατέρα Θεολόγο, τον Πατέρα Γεώργιο Σπάρταλη, που συνήθως λειτουργεί στα εκκλησάκια αυτής της ακριτικής περιοχής, όπως και δύο Ιεροδιακόνους.
Έτσι ήχησε και πάλι η καμπάνα του ναού, άναψαν τα καντήλια των Αγίων, ακούστηκαν οι ψαλμωδίες και τα τροπάρια της Ορθοδοξίας στη μνήμη των Αγίων.
Παραβρέθηκαν υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία από το Δ’Σ. Στρατού, οι Πρόεδροι και Μέλη των ΔΣ, της ¨Ένωσης Αποστράτων Αστυνομικών Ξάνθης, κ. Θεοφάνης Καραμπιπέρης και του Συλλόγου Συνταξιούχων Πολιτικών Υπαλλήλων του Δημοσίου Ξάνθης, κ. Άννα Μπαλτζοπούλου, καθώς και αντιπροσωπείες Στρ. Μονάδων της περιοχής.
Μετά τον εκκλησιασμό και την αρτοκλασία, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, ομίλησε για τη σημασία της εορτής των Αγίων Θεοπατόρων, ενώ ευχαρίστησε το εκκλησίασμα για τη  παρουσία του, όπως και το Παράρτημα ΕΑΑΣ Ν. Ξάνθης, για τη συνεχή ανακαίνιση και φροντίδα του ναού.

 

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ