Με δέουσα κατάνυξη εορτάσθηκε η εορτή του Γενεσίου της Θεοτόκου στο Μοναστήρι των Κομνηνών . Την Τετάρτη 7η Σεπτεμβρίου 2016 στις 7:00 το απόγευμα εψάλλει Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ.Παντελεήμων, ο οποίος και κήρυξε τον Θείο Λόγο στην αυλή της μονής, λόγω του πλήθους των προσκυνητών. Κατά το κήρυγμα ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Θεοτόκου και στην Ιερά Εικόνα Της που φυλάσσεται στη Μονή και εξήρε τις προσπάθειες της αδ. Νεκταρίας που επιμελείται τον χώρο. Έψαλλε χορός Ιεροψαλτων από τη Δράμα, την Καβάλα και τη Σταυρούπολη της Ξάνθης.

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό έλαβαν μέρος οι Εφημέριοι Άνω Καρυοφύτου Πρωτοπρεσβύτερος και Αρχιερατικός Επίτροπος Σταυρουπόλεως π. Βασίλειος Βερβερίδης, Γηροκομείου Ξάνθης Πρωτοπρεσβύτερος  π. Χρήστος Σεβαστόπουλος, Αγίου Θεοφάνους Ξάνθης Πρωτοπρεσβύτερος π. Πέτρος Κυριαζόπουλος, συνοδευόμενος από όμιλο ενοριτών, Κοιμήσεως Θεοτόκου Τοξοτών, Πρωτοπρεσβύτερος και Αρχιερατικός Επίτροπος Τοπείρου π. Ιωάννης Κούκος, και οι Εφημέριοι Αγίων Πέτρου και Παύλου Κομνηνών π. Αργύριος Χατζηιωάννου, Αγίου Σάββα Νέας Μορσίνης π. Πασχάλης Καπτσίκας, Αγίου Δημητρίου Μελίσσης π. Ιωάννης Παπαχρυσοβέργης, Αγίου Ελευθερίου Δαφνώνος π. Διονύσιος Νικολόπουλος και Τιμίου Σταυρού Κάτω Καρυοφύτου π. Κων/νος Κωστέλης, ενώ συμμετείχε συμπροσευχόμενος ο Πρωτοπρεσβύτερος  π. Θωμάς Χαραλαμπίδης, Εφημέριος Αγίας Φωτεινής Χρύσας Ξάνθης,επικεφαλής ομίλου ενοριτών.

Μετα το πέρας του Εσπερινού προσφέρθηκε κέρασμα σε όλους τους φιλέορτους προσκυνητές και επακολούθησε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία στην οποία ιερούργησαν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Σωφρόνιος Γκουτζίνης , Πρωτοσύγκελλος και Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως Ξάνθης – Μέγας Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου και οι πατέρες Βασίλειος  Βερβερίδης ο οποίος κήρυξε τον Θείο Λόγο και Χρήστος Σεβαστόπουλος. Μετα το πέρας της Ακολουθίας ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Σωφρόνιος ευχαρίστησε καθηκόντως όλους όσους συμμετείχαν στη φετινή πανήγυρη ενώ στο Αρχονταρίκι της Μονής η αδ. Νεκταρία απηύθηνε ευχαριστηρίους λόγους στην πολυπληθή ομάδα προσκυνητών που βοήθησαν στη φετινή πανήγυρη.

 

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ