Τελέστηκε την 26η Νοεμβρίου, ανήμερα της εορτής του Αγίου Στυλιανού, με κάθε επισημότητα και το προβλεπόμενο τελετουργικό,  Πανηγυρικός  εκκλησιασμός μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος, στο Πομακοχώρι Ωραίο.

Στον Πανηγυρικό Εκκλησιασμό, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κκ. Παντελεήμων, ο οποίος ετέλεσε την αρτοκλασία , επικουρούμενος στην τελετή από τον  Ιερέα Γεώργιο Σπάρταλη, ο οποίος  ιερούργησε. Στον εορτασμό, αν και ήταν εργάσιμη ημέρα (Πέμπτη) προσήλθαν αρκετοί κάτοικοι της Ξάνθης συνολικά πάνω από 100 άτομα, με ΙΧΕ οχήματα και δύο (2) λεωφορεία, που μίσθωσαν οι ‘’Κτήτορες’’ και ο ‘’ανάδοχος’’ σύλλογος. του Ιερού Παρεκκλησίου.

Στο εκκλησίασμα ήταν επίσης και άνδρες από Στρατιωτικές Μονάδες της περιοχής, ο Δκτής του ΑΤ Εχίνου, Υπάλληλοι του Δασαρχείου Ξάνθης, ο Πρόεδρος και μέλη του Παραρτήματος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού  Ξάνθης, όπως και ο Πρόεδρος κ. Φάνης Καραμπιπέρης με τον Ταμία κ. Δημοσθένη Δημαρά και άλλα μέλη της Ένωσης των Αποστράτων Αστυνομικών. Έτσι ήχησε και πάλι η καμπάνα, άναψαν τα καντήλια της εκκλησίας, ακούστηκαν οι ψαλμωδίες και τα τροπάρια της Ορθοδοξίας

Μετά τον εκκλησιασμό, προσφέρθηκε σε όλους, από τις οικογένειες των κτητόρων και του αναδόχου συλλόγου, καφές, αναψυκτικά όπως και εδέσματα σε καφενείο του χωριού, με την παρουσία  του Σεβασμιωτάτου, οποίος χαιρέτισε εγκάρδια όλους τους παρευρισκομένους κατοίκους του Ωραίου, αποδεικνύοντας ότι οι διαφορετικές θρησκείες, δεν διαχωρίζουν τους κατοίκους της χώρας, αλλά τουναντίον ενώνουν.

Ήταν μια πολύ επιτυχημένη εκδήλωση, και ευχαριστούμε θερμά όσους και όσες προσήλθαν, όπως και τον ‘’ανάδοχο’’ Σύλλογο Τριτέκνων Ξάνθης, ιδιαίτερα την ταμία τους, κ. Ελένη Παπαδοπούλου, όπως  και την οικογένεια των ‘’κτητόρων, αφοί Μπαλαβανίδη, που συνέβαλαν στην επιτυχία της όλης εκδήλωσης.

 

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ