Τελέστηκε την 26η Νοεμβρίου 2016, ανήμερα της εορτής του Αγίου Στυλιανού, με κάθε επισημότητα και το προβλεπόμενο τελετουργικό, Πανηγυρικός εκκλησιασμός μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος, στο Πομακοχώρι Ωραίο.

Στον Εκκλησιασμό, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κκ. Παντελεήμων, ο οποίος ετέλεσε την Αρτοκλασία, επικουρούμενος στην τελετή από τον Ιερέα Γεώργιο Σπάρταλη. Στον εορτασμό προσήλθαν, αρκετοί κάτοικοι της Ξάνθης συνολικά γύρω στα 80 άτομα, μεταξύ τους μέλη του συλλόγου Τριτέκνων με τα παιδιά τους.

Στο εκκλησίασμα ήταν υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία από το Δ΄Σ. Στρατού, με επικεφαλής τον Διοικητή ΔΜΧ, όπως και άνδρες από γειτονική Στρατιωτική  Μονάδα της περιοχής,. ο Πρόεδρος του Παραρτήματος ΕΑΑΣ Ξάνθης, ο Πρόεδρος και μέλη του ΔΣ όπως και άλλα μέλη της Ένωσης των Αποστράτων Αστυνομικών Ξάνθης, η Πρόεδρος και το ΔΣ του Συλλόγου Τριτέκνων, όπως και ο Πρόεδρος και μέλη της Ένωσης Πολυτέκνων Ξάνθης.

Μετά τον εκκλησιασμό και την αρτοκλασία, προσφέρθηκε, από τις οικογένειες των κτητόρων και του αναδόχου συλλόγου, καφές, αναψυκτικά όπως και εδέσματα, έξω από το ναό, όπως και σε καφενείο του χωριού με την παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ξάνθης κ. Παντελεήμονος , ο οποίος χαιρέτισε εγκάρδια όλους τους παρευρισκομένους κατοίκους του χωριού, αποδεικνύοντας ότι οι διαφορετικές θρησκείες, δεν διαχωρίζουν τους κατοίκους της Χώρας, αλλά τουναντίον ενώνουν.

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ