Την Τρίτη 5η Δεκεμβρίου 2017 ,  προεόρτια ημέρα της Εορτής του Αγίου Νικολάου Επισκόπου των Μυρέων της Λυκίας του Θαυματουργού στις 18:00 , εψάλλει Μέγας  Αρχιερατικός Εσπερινός  μετά Αρτοκλασίας και κηρύγματος χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ Παντελεήμονος. Στην Ακολουθία του Εσπερινού  παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος , ο Αστυνομικός Διευθυντής Ξάνθης κ. Ιωάννης Καραμανλής , πλειάδα Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως και πλήθος πιστών.

Στον λόγο του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στα χαρακτηριστικά της μορφής του Αγίου Νικολάου και ειδικά στην πραότητα του χαρακτήρα Του και την εμμονή του στην Ορθόδοξη Πίστη. Πρίν την απόλυση της Ακολουθίας του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε σε Αναγνώστες δυο παιδιά τον Ξενοφών που είναι μαθητής της Α” λυκείου και τον Παναγιώτη μαθητής της Γ” τάξεως του Εκκλησιαστικού Γυμνασίου , τα οποία  διακονούν στο αναλόγιο του Ιερού Ναού, ευχόμενος καλή πρόοδο και φώτιση από τον Θεό δια των πρεσβειών του Αγίου Νικολάου,  στην ζωή τους.

Την Τετάρτη 6η Δεκεμβρίου 2017, κυριώνυμο ημέρα της Εορτής του Αγίου Νικολάου , εψάλλει ο Όρθρος της Εορτής και τελέστηκε το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας με την παρουσία ως Εκπροσώπου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ξάνθης κ. Παντελεήμονος του Πανοσιολογιωτάτου Πρωτοσυγκέλλου , Ιεροκήρυκος και Μέγα Αρχιμανδρίτου του Οικουμενικού Θρόνου π. Σωφρονίου Γκουτζίνη , του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου Γεωργίου Βρένου , του Αιδεσιμοτάτου Γεωργίου Σεραπτσή  και με την συμμετοχή πλήθους κόσμου που κατέκλυσε τον Ναό.

Στο κήρυγμά Του ο Πανοσιολογιώτατος εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου π. Σωφρόνιος εξήρε την προσωπικότητα του εορταζομένου Αγίου Νικολάου και τόνισε τον πλούτο των χαρισμάτων Του σαν κανόνα της Πνευματικής μας ζωής.

 

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ